Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Câtă dragoste de țară și de ce?

Câtă dragoste de țară și de ce?

Îmi iubesc țara  din motive abstracte și o  urăsc din motive concrete, deși îmi doresc să fie invers.

Îmi doresc să îmi iubesc țara fiindcă mă respectă, fiindcă mă protejează și fiindcă îmi arată că ține la mine și nu să o urăsc fiindcă nu face toate acestea.

Îmi doresc să-i pot declara iubire  spunându-i și de ce, enumerându-i calitățile și făcând-o să roșească altfel decât din cauza culorii pe care a votat-o.

Nu știu exact cât de mult îmi iubesc țara. Dar știu că în viată nu am iubit niciodată odată  cu valul și nici la date prestabilite. Nu știu cât de mult îmi iubesc țara , dar știu că , mult sau puțin, o iubesc la fel și pe 1 decembrie ca și pe 30 noiembrie și pe 2 decembrie.

Nu știu cât de mult îmi iubesc țara. Probabil suficient de mult cât să nu o părăsesc.

Nu știu cât de mult îmi iubesc țara, dar din păcate știu cât de mult mă iubește ea.

Și nu ințeleg: o respect, îi respect legile și îi fac cadouri în bani cu regularitate deși rareori mă răsfață și ea cu vreo autostradă, de pildă.

Cred că s-a înhăitat cu cine nu trebuie și anturajul a îndepartat-o de mine...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2834

Comentarii

13 comentarii

voila de vezi

Acum 6 ani

Nu tara e problema ci poporul! Lipsa de educatie, de moralitate si de standarde! Smecheria generalizata si institutionalizata...din pacate.
Raspunde

care, cum?

Acum 6 ani

Daca îți iubești tara, o faci necondiționat! Restul sunt povesti nemuritoare, de care nici cei mici nu sunt interesati
Raspunde

Andu

Acum 6 ani

Eu imi iubesc tara, dar nu pot concepe sa traiesc vremuri in care sa fiu obligat sa-mi vaccinez obligatoriu copii si sa ma vaccinez si eu, sotia, mama, tata, prietenii, colegii si toata lumea. Am citit proiectul de lege si ce ni se pregateste este incredibil. Cu vaccinuri aduse din lumea larga, cu prospecte care la noi au doar doua reactii adverse traduse si trecute in prospect, iar acelas vaccin are 14 reactii adverse in germana... fara cuvinte. Am ajuns carnea de tun a Europei, suntem in UE doar cu numele in rest la medicamente, alimente, servicii suntem doar niste cobai, niste consumatori docili si suferinzi in tacere. Ma intreb daca acum vor sa ne vaccineze cu forta, ce va urma in aceasta tara "democratica"?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 6 ani

tu iti iubesti tara aia din evul mediu poate ar bi bine sa mergi inapoi
Raspunde

Gruia

Acum 6 ani

Cred ca e o greseala in articol, ati scris "tara" in loc de "nevasta".
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

O gargara de doi bani.D le ziarist,daca plecati din tara,probabil ,v-ati gasi de lucru doar la capsuni in Spania.
Raspunde

iuliana

Acum 6 ani

ziarist??? Hmmm...
Raspunde

iubirea limbii române

Acum 6 ani

Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată. Limba noastră-i foc ce arde Într-un neam, ce fără veste S-a trezit din somn de moarte Ca viteazul din poveste. Limba noastră-i numai cântec, Doina dorurilor noastre, Roi de fulgere, ce spintec Nouri negri, zări albastre. Limba noastră-i graiul pâinii, Când de vânt se mișcă vara; În rostirea ei bătrânii Cu sudori sfințit-au țara. Limba noastră-i frunză verde, Zbuciumul din codrii veșnici, Nistrul lin, ce-n valuri pierde Ai luceferilor sfeșnici. Nu veți plânge-atunci amarnic, Că vi-i limba prea săracă, Și-ți vedea, cât îi de darnic Graiul țării noastre dragă. Limba noastră-i vechi izvoarde. Povestiri din alte vremuri; Și citindu-le ‘nșirate, - Te-nfiori adânc și tremuri. Limba noastră îi aleasă Să ridice slava-n ceruri, Să ne spuie-n hram și-acasă Veșnicele adevăruri. Limba noastra-i limbă sfântă, Limba vechilor cazanii, Care o plâng și care o cântă Pe la vatra lor țăranii. Înviați-vă dar graiul, Ruginit de multă vreme, Ștergeți slinul, mucegaiul Al uitării ‘n care geme. Strângeți piatra lucitoare Ce din soare se aprinde - Și-ți avea în revărsare Un potop nou de cuvinte. Răsări-va o comoară În adâncuri înfundată, Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.
Raspunde

Zexe

Acum 6 ani

Pe nevasta ariciului ăsta prost de bubuie o cheamă Vasile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ToTo

Acum 6 ani

OAU, curajos articol felicitări Răzvan marcu ! Cam asa gandesc si eu însă critic tara asta în care locuiesc mult mai dur. Recunosc ca nu mă regăsesc în această țară, recunosc ca, la fel ca majoritatea romanilor, nici eu NU IUBESC ROMANIA, ba chiar urăsc adunătură asta de diverse corcituri care au fost uniți de aceiasi politicieni corupti care există și acum. TRĂIASCĂ ARDEALUL LIBER !!!
Raspunde

cetateanul responsabil

Acum 6 ani

dar tu cine esti Razvan Marcu ? sa vorbesti de dragostea de tara ? cei ce au iubit cu adevarat tara asta sunt in cimitirele eroilor !!! nu iti e fricã de Dumnezeu ? asa putin ?
Raspunde

Neîncredere

Acum 6 ani

Multi că M ia iubesc țara trăind din COMBINATII! Doar are pixul și tv la îndemână pt a trage sforile. Sincer nu te putem crede, poate altceva era în realitate Manipularea maselor oare cine o face????. Banii politie Ilie pt promovarea pe sticla/ hârtie cine primește ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus