Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Au cheltuit 90.000 de lei, ca să premieze elevii sibieni cu 126.000 de lei. Devizul cheltuielilor

Au cheltuit 90.000 de lei, ca să premieze elevii sibieni cu 126.000 de lei. Devizul cheltuielilor

Pentru a organiza Gala performanței în învățământul preuniversitar sibian, Consiliul Județean Sibiu a încheiat un contract în valoare de 90.000 de lei. Am solicitat autorităților să detalieze cheltuielile, raportat la valoarea premiilor.

Cei 120.000 de lei pentru premierea elevilor și cadrelor didactice cu merite deosebite au fost alocați încă de la aprobarea bugetului pe anul trecut. Cu o lună înainte de Gală, în noiembrie 2022, CJ Sibiu a alocat alți 100.000 de lei, pentru organizarea evenimentului. Servicii de organizare care au fost încredințate societății Ariete Management SRL, deținută de fostul jurnalist Răzvan Marcu, în baza unui contract semnat pentru suma de 74.980 de lei, la care se adaugă TVA.

Ca urmare a faptului că este pentru prima dată când au fost alocate astfel de sume pentru organizarea premierii, am solicitat CJ Sibiu să comunice devizul cheltuielilor. ”Din centralizator rezultă că au fost realizate diplome, trofee și aranjamente florale (câte 269 de bucăți) care, alături de sumele acordate, au întregit premiul oferit de organizatori. De asemenea prin acest contract, au fost alocate și sume pentru servicii de design, scenaristică, filmare, regie și transmisie  live, prezentare, cât și de catering”, descriu reprezentanții CJ Sibiu în răspunsul transmis în fix cea de-a 30-a zi de la transmiterea unei solicitări în acest sens.

Diplome și trofee, protocol și organizare

Potrivit răspunsului, 35.000 de lei la care se adaugă TVA au fost alocați pentru diplomele și trofeele acordate celor 269 de premiați, alți 22.000 de lei plus TVA - pentru protocol, iar restul banilor au mers către asigurarea promovării evenimentului: de la transmisiunea live, la fotografii sau prezentatori.

”Serviciul de organizare, cuprins în capitolul 3 «Asigurare promovare», a fost efectuat contra sumei de 3.570 lei, cu TVA, care raportată la valoarea Contractului 26581/22.11.2022, reprezintă 4% din aceasta. Dacă facem referire la bugetul de premiere, de 126.200 lei, această sumă reprezintă 2,8 %”, arată reprezentanții CJ Sibiu.

Cei 269 de elevi și profesori premiați în cadrul Galei din 16 decembrie 2022 au fost aleși, în baza unui regulament, din rândul celor care au obținut rezultate deosebite la concursurile, olimpiadele şi competiţiile şcolare de la nivel național și internațional

Detalierea cheltuielilor

Sursa: răspuns Consiliul Județean Sibiu

1.    Realizare materiale necesare activității - Adaptarea elementelor de identitate vizuală și realizarea acestora: 35.520 lei (fără TVA)

- Diplome -  înrămate, ramă imitație lemn, culoare albă, cu folie plexiglas de 1 mm, de dimensiune maximă 210/297mm –  269 buc.;

- Trofee – dimensiune aproximativă de 20 cm, plexiglas cu soclu imitație lemn pentru postament - 269 buc.;

- Concept grafic și realizare elemente promovare: diplome, trofee, pânză spider (1 buc., dimensiune minimă 2/3 ) și vele (2 buc., spațiu minim de imprimat 75x170 cm).

2.     Asigurare protocol: 22.060 lei (fără TVA)

-       Asigurare mini-catering și băuturi nealcoolizate și slab alcoolizate precum:

- apă minerală – ambalaj de sticlă, cantitate totală 50 L;

- apă plată – ambalaj de sticlă, cantitate totală 50 L;

- cafea – realizată la expressor – pentru 150 persoane;

- vin spumant pentru adulți – alb/roze, demisec/demidulce, la sticlă, cantitate totală 25 L; 

- vin spumant pentru copii – diverse arome de fructe, la sticlă, cantitate totală 25 L; 

- foietaje/prăjituri – dulci și sărate, cu diverse umpluturi, minim 4 sortimente, cantitate totală 80 kg.

-       Aranjamente florale – să cuprindă obligatoriu unul sau mai multe elemente din concept -  269 buc.

3.     Asigurare promovare: 17.400 lei (fără TVA)

- Ecran și regie ecran – ecran de minim 6x4 m, minim 980/570 pixeli, asigurare regie în regim de transmisiune directă;

- Transmisiune live și regie transmisie live cu caracteristici specifica pentru preluarea în mediul on line (facebook, youtube), full hd, minim 3 camere, minim o cameră din trei mobile și cu operator;

- Organizare – coordonarea persoanelor implicate, coordonarea și plata furnizorilor;

- Prezentare și regie eveniment – prezentarea în întregime a evenimentului – minim 3 ore; 

- Servicii foto de calitate – minim 300 de fotografii cu premianții la decernare, sală / participanți, organizatori, la final de eveniment etc. – predare arhivă foto digitală.

Vezi mai jos înregistrarea evenimentului din decembrie 2022

 

Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Asa ceva...

Acum 1 an

Nu cred! Cine a gandit ca elevii sunt mult mai bucurosi de eveniment si mediatizare nu s-a gandit ca banii dati la firme ar fi mai utili acestora? Pentru carti...
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Sunt pur și simplu ULUIT! Vă bateți joc de bani.... Nu avea nimeni nevoie de ABSOLUT NIMIC din lucrurile pe care ați dat banii... Diplome, cupe, trofee, filmări, ape, cafele și alte cele..... Și asta e un mizilic de contract... Plesnesc de invidie Psdisti, la cât de smecheri ați fost..
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 an

Banii au fost pentru imaginea CJ Sibiu, respectiv PNL Sibiu. Premiantii nu au nicio legatura.
Raspunde

Cichicean

Acum 1 an

Sa speram ca in curand o sa scapam de aceasta ciuma galbena la Sibiu.

Raspunde

Luminita

Acum 1 an

In 30 de ani nu ati scapat de ciuma rosie. dar avem rabdare
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

Tragedia e ca nu avem cu ce sa înlocuim ciuma. In cel mai bun caz, cu o Holera roșie. Sau mai rău, cu o Ebola (aur)ie…
Raspunde

Mel

Acum 1 an

Poate sunt mai ieftine!
Raspunde

Popescu Dana

Acum 1 an

Este incredibil!Câtă nesimtire sa iti bați joc de banii populatiei!Elevii nu aveau nevoie de asa ceva!De ce nu ati dat acesti bani elevilor?!
Raspunde

... fost votant PNL

Acum 1 an

Gata baieti, gata! De aproape 30 de ani votez PNL. Cu ganduri bune... De tot atatia ani traiesc dezamagire. Esec dupa esec. Hotie peste masura. Nesimtire, prostie, rautate, ingamfare, incompetenta, lipsa de patriotism. Astia sunt termenii care definesc PNL, la nivel national si local. Pacat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzoraba

Acum 1 an

N-ai votat niciodată PNL, ipocritule, se vede că ești propagandist roșu hauriu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emila

Acum 1 an

Pentru copii recunoașterea, lauda publică, festivitatea sunt cel puțin la fel de importante ca și banii. Dar ferma de postaci probabil își recrutează emilii din rândul celor fără familie... fără bani... fără căpătâi... n-au ei de unde știi de-astea
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

Putiniștii vor să nu recunoaștem public meritele copiilor la învățătură, să ne credem prosti, ca să vină putler să ne deștepte și să ne trimită copii la război
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Esti cam prost ! Cand nu stim ce sa zicem, ii dam cu Putin ! Cam redus orizontul !
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Trebuie schimbat tot personalul din primarie,consiliu, prefectura... tot se cheltuie bani pe nimic, se cer acte care nu trebuie doar sa-te incurce,sa renunti doar sa arate dupa accea ca vezi doamne te ajuta. Va opriti sau va schimbam?
Raspunde

Ion Brad

Acum 1 an

Daca asta nu e o manevra mafioata ca la carte, nu stiu care e. Bani aruncati pe fereastra catre prietenii CJ pentru nimic. Daca organizau premierea in parcul Sub Arini si dadeau premii duble elevilor castigau mai mult la capitolul imagine, dar na, era greu sa-si plateasca lingaii. mi scarba
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel Mara

Acum 1 an

Abordare tendentioasa: pe langa bani, s-au dat diplome, trofee si flori. Apoi a fost si un catering, sala, sonorizare, filmare, fotografii. Ce ai vrut, dle Deleanu, sa-i premieze in gară, intre doua peroane? Rusine!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Ce "sală" , Cornel? Că a fost in CJ
Raspunde

SARA

Acum 1 an

La Inspectoratul Judetean Sibiu. Este sala de conferinte.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

Toate ca toate, dar să oferi participanților vin spumant și dulciuri ( adică zahar rafinat ambalat în chimicale) nu numai că arată nivelul deosebit de scăzut al nivelului cultural și intelectual al organizatorilor, ci sunt dăunătoare pentru sănătatea celor care le consumă. Desigur că acest aspect este ignorat de ignoranți.
Raspunde

Vasile ot Vasile

Acum 1 an

Ce incompetență! Oameni serioși suntem? Cum să cheltui 90.000 de lei pe un asemenea eveniment? Să fii fost io la băierile pungii, costa cel puțin 200.000 de lei.
Raspunde

Dege Aba

Acum 1 an

in filmări nu apare nici mancarea nici bautura. E sigur ca elevii aceia au pus gura macar pe vreun fursec?
Raspunde

Cerasela Tarnovean

Acum 1 an

Mi se pare un pret corect pentru organizarea unei nunti. Cu tot cu lautari, meniu adevarat de la Kontiki si nu mini-catering, bautura multa si buna si toate cele.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

După "logica" justificativă, cu cat e totalulbugetuli de premiere mai mare cu atât crește procentul de promovare ? Că pare logic însă....doar pare !!!!! Pe parte de catering as mai înțelege; mai multe guri, mai multe sacoșele și portbagaje de umplut deși până la urmă, o premiere nu trebuie să se transforme în paranghelie Cum ziceam, obrazul subțire cu cheltuială se ține. Așadar, sa zicem Dar scenaristica și ce mai e înșirat acolo vis-a vis de promovarea on line (FB, YouTube și alte asemenea) ce legătură are cu premiații și toți cei merituoși prezenți la gala? De la profesori la elevi ? Se promovează contra cost oul de aur făcut de CJ. Transformându-se premiații in maimuțe pe baza cărora să se adune like-uri in STRICT beneficiul instituției . Care, până la urmă, își face datoria și își încasează salariile . Că de aia se presupune că sunt acolo In slujba comunității, a orașului, a județului. Nu pentru a angaja filmași și pozări și scenariști și scenografi Că nu e nici teatrul de păpuși și nici teatrul Radu Stanca. Instituții care ar fi putut colabora pro-bono prin găsirea unei soluții în beneficiul tuturor. Că e 2,3 sau naiba cat știe la sută din total, chestia asta e manelistică rău. Copii primesc niste bani și niște diplome. CJ ul dedicații so osanale fara număr în mediul on line. Realizate profesional. (Să mănânce și gura celor care le produc, ceva) Nu mai exista rușine. Nu mai exista jenă. Iar cultul personalității (vremelnice) e mai grețos decât înainte de 1989 Dam premii la copii? NE filmam Dam de mâncare la bătrânii nevoiași cu "echipa galbenă "? NE filmam și pozam și trage Raluca advertoriale. Vin oarece delegații? NE băgăm catering la greu. Vine Covidu? Încuiem tot, punem intrare cu cartela la poarta și halim zilnic catering. Toate din banii proștilor pe care îi ținem pe dinafară porții castelului fosta instituție publică. . Care să facă bine sa achite întocmai și la timp taxele și impozitele. Și Ne filmam. NE pozam. NE promovăm!!! Că de aia muncim de la 8 la 16 când rupem poarta și avem toate sporurile plus liberele legale plătite împărățește
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Cât de cinic, de rupt se realitatea cotidiană și de tot ce însemnă viața de I cu zi sunt toate personajele acestea din CJ dacă după ce cheltuie 90 pentru a premia cu 126 sa explice cat de justificați sunt cei 90? Am pus cifre mici și nu mii pentru că mi-e jenă de cum își bat joc de banul public.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Politicienii nu mai sunt ( dacă au fost vreodată ) reprezentanții noștri aleși / desemnați pentru a administra eficient domeniul public și care dau socoteală societății pentru rezultatele lor . Prin pasivitatea societății , venalitatea akedisor și apetitul pentru faramituri a condusilor am ajuns să avem un raport între slugi și stăpâni aplaudați .
Raspunde

Tatiana Ferfeniță

Acum 1 an

Ideea de baza in burgul nostru milenar este sa nu iasa ciuma rosie de la PSD! Votam PNL, ca ne fura mai dulce si suav!
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Dupa toate astea raman cu un gust amar,de PRADUIALA.....Olimipicii si profesorii lor trebuiau premiati cu plata pe card.....Cost zero.....Astia sunt gospodarii nostri.....Din pacate toti praduiesc cand ajung la bucate.....Poate doar profesorul Bottesch a fost mai chibzuit...Singurul presedinte de CJ care avea Dacia....Sper ca la anul sau de acum inainte sa nu mai faca o Cantarea Romaniei pe stil nou,cum a fost asta......
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Precum secatura Cimpean asa si presa care sterge crimele, hotiile si atrocitatile comise asupra populatiei. Pai premierul Orban a recunoscut ca Iohannis a cerut infractorilor PNL sa-si curete toate bubele pentru ai promova in varful statului ( furturi de proprietati si acte penale de distrugere prin dosare deschise de MAI Berechet iar dupa interventia lui Iohannis la premier au fost distruse de magistrati in parchete cu martori si probe, si spalate de reteaua criminala Mateescu, Scutea,Stan Gheorghe, etc).
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Citez ( Ramada Sibiu - inchiriere sali conferinta): "Pachetele incep de la 35.00 euro/participant si includ: inchirierea salii de conferinta 2 pauze de cafea pranz (3 course set menu) asistenta tehnica pentru pregatirea evenimentului" Si preturile finale sunt CU TVA inclus. NU asa cum le listeaza CJ-ul in "nota explicativa", FARA TVA inclus. In concluzie "protocolul" de la Consiliu e mai tare decat cel de la Ramada; adica, o entitate privata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus