Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ține Sibiul curat! Colectează deșeurile de hârtie în recipientele albastre (P)

Ține Sibiul curat! Colectează deșeurile de hârtie în recipientele albastre (P)

În cadrul proiectului de colectare selectivă a deșeurilor, sibienii sunt îndemnați să folosească recipientele de culoare albastră pentru a precolecta deșeurile de hârtie.

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu continuă campania de informare publică pe tema colectării selective a deșeurilor la nivelul zonei I a județului Sibiu. În cadrul acestui proiect, deșeurile sibienii trebuie să precolecteze deșeurile în cinci fracții: plastic și metal, hârtie, sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale. Doar cele din urmă sunt depuse la groapa de gunoi, restul fiind reciclate și reintroduse în circuitul economic. Banii încasați din reciclarea acestor deșeuri se reîntorc în bugetele localităților de pe raza cărora au fost colectate. ”Separaţi deşeurile chiar la locul unde se produc: în casă, la birou sau pe stradă! Mergeţi la punctul de colectare selectivă din apropierea locuinței sau la pubelele pe care le aveți în curte şi depuneţi-le pe categorii, urmând culoarea containerului“, este îndemnul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu.

Ce deșeuri poți colecta în recipientul albastru: Ziare, reviste, pliante și cataloage de prezentare, cărți vechi de telefon; Hârtie tipărită și corespondență veche, plicuri, agende și caiete vechi; Ambalaje de hârtie și carton curate (de la mâncare, de la cosmetice, de la îmbrăcăminte și încălțăminte); Hârtie de împachetat folosită; Cartoane de ouă; Pungi de hârtie care nu mai pot fi folosite; Tuburile de la prosoapele de bucătărie din hârtie și de la hârtia de toaletă; Farfurii și pahare de unică folosință folosite (dacă nu sunt foarte murdare).
În cazul în care ambalajele de carton sunt de mari dimensiuni, iar împăturirea acestora în vederea depozitării în recipientele albastre este dificilă, îndemnul operatorilor de colectare a deșeurilor este să lăsați aceste ambalaje lângă recipientele pentru hârtie. Reprezentanții ADI Eco atrag atenția și asupra faptului că nu orice hârtie mai poate fi reciclată. Astfel, hârtiile murdare trebuie precolectate în recipientele negre, destinate deșeurilor reziduale.
Ce deșeuri de hârtie nu mai pot fi reciclate: Şervețele de hârtie folosite; Scutece de unică folosință și tampoane; Ambalaje de hârtie foarte murdare; Veselă de unică folosință foarte murdară; Ambalajele de carton de la lapte sau sucuri de fructe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Nu era mai simplu sa schimbe modelul de container pentru carton si hartie,astea sint depasite.Probablil le-au luat gratis din tarile vestice unde nu mai se folosesc de ani de zile din cauza ca nu intra mai nimic in ele si este nevoie de angajati suplimentari sa le ridice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus