Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

MADEinSB, campanie pentru promovarea artizanilor locali în centrul Sibiului

MADEinSB, campanie pentru promovarea artizanilor locali în centrul Sibiului

Artiștii și artizanii locali au acum șansa de a-și promova și comercializa creațiile în centrul istoric al Sibiului, în spațiul pus la dispoziție de juice-bar-ul Sibio.

Sub deviza “Cumpără local - trăiește local” inițiatorii campaniei și-au propus să aducă împreună pe cei mai creativi designeri, ilustratori și mesteșugari din Sibiu.

”După o analiză de o jumătate de an a spațiului creativ sibian am observat că există o generație veche de artizani care și-au devotat întreaga viață mesteșugului lor tradițional, dar există și un val de noi artizani-designer, care duc abilitățile tradiționale în noi teritorii. O parte din această revenire se datorează și colaborării dintre acești artizani și companii, designeri sau alți artizani, cu scopul de a produce lucrări noi folosind tehnici și materiale tradiționale - dar nu numai. În numele acestui tip de colaborare care împinge granițele creativității am creat această campanie și am cautat artiști care acum sunt în forma maximă, așa cum arată produsele lor pe care le-am admirat în această perioadă de studiu, rămânând fideli spiritului de meștesugar/artist - creând obiecte care se înscriu perfect pentru un stil de viață contemporan”, spune Adrian Oprea, inițiatorul proiectului.
MADEinSB debutează în luna decembrie cu primii patru artizani: Alin Ciocea (foto) - Ceramica de Nocrich - cu o ediție limitată de cești de espresso, Loredana Kaschovits - Luthelo - o ediție limitată de săpunuri handmade, Sorina Tomulețiu - desenator/ilustrator freelancer - cu o serie de produse de la plase la carti poștale ilustrate cu monstruleții ei legume și fructe și Remus Herișanu – PrintATU - cu o serie limitată de agende premium, pentru notițe, desen liber și desen tehnic 3 în 1.

Toate produsele sunt ediții limitate și realizate doar pentru acest eveniment care va dura doar pe parcursul lunii decembrie a acestui an.

În timp, se dorește ca eticheta de MADEinSB să capete valoare pe piața românească.

6I8A3540_micFoto: Rareș Helici

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

cumparator

Acum 3 ani

E bine ca au oamenii de lucru si castiga un ban dar ma intreb cine verifica si calitatea, compozitia, conditiile de producere a produselor vandute la acest gen de targuri? Daca unele sunt toxice? Intreb deoarece am luat ciocolata de casa in care evident era untura , altadata am luat sare marina de baie care numai asta nu era....e clar ca una e ambalajul si alta utillitatea si calitatea. Sunt astfel de mici comercianti de diverse si in strainatate dar am vazut ca unii au un atestat de calitate certificat de autoritatile locale. La noi exista asa ceva?
Raspunde

Corina

Acum 3 ani

Da. Cu o minima documentare, înainte să acuzați, veți descoperi că au.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus