Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO/VIDEO Ziua Națională la Sibiu: 500 de militari în defilare pe Bulevardul Spitalelor

FOTO/VIDEO Ziua Națională la Sibiu: 500 de militari în defilare pe Bulevardul Spitalelor

Parada de 1 Decembrie s-a desfășurat anul acesta doar sub forma defilării pedestre, cu participarea a 26 de detașamente, în total fiind prezenți în jur de 500 de militari cu echipajele canine care au sărbătorit alături de civili Ziua Națională a României.

Câteva sute de oameni, sibieni și turiști deopotrivă, au luat parte astăzi la ceremonia militară dedicată Zilei Naționale. După un an de pauză, structurile militare din Sibiu au defilat din nou pe Bulevardul Spitalelor.

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (11)

Manifestările organizate în Sibiu cu această ocazie au fost multiple. După defilare, în parcarea din Piața Teatrului și pe platoul din fața Cercului Militar au fost găzduite expoziții de tehnică militară și armament. În parcarea teatrului au fost prezente toate unitățile din Garnizoana Sibiu.

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (9)

„Academia Forțelor Terestre a fost prezentă și ea atât la paradă cu șase detașamente de studenți, cât și în parcarea teatrului și la Cercul Militar. Studenții au prezentat expozițiile de armament ușor de infanterie din dotarea subunităților din Forțele Terestre, au organizat un atelier unde toți cei care ne-au vizitat au putut să tragă cu armele de tip airsoft, replici ale armamentului cu care studenții noștri execută instrucția în poligoanele de instrucție indoor. A fost de asemenea prezentată oferta educațională a instituției și într-un mic colț am avut organizat un punct de distribuire a ceaiului, pentru cei care vor să se încălzească puțin”, a declarat Daniel Dorobanțu șeful Biroului Secretariat, Registratură, Informare şi Relaţii Publice din cadrul AFT Sibiu.

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (29) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (28) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (33)

Spre încântarea micuților, cadrele militare le-au oferit posibilitatea de a învăța din ce e formată o grenadă și cum se poate detona, dar au putut și să tragă cu arma sau să vadă interiorul autospecialelor de la ISU și poliție.

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (34)

„A fost foarte frumos! Am venit cu părinții de la Cluj să vedem parada și m-au lăsat și să trag cu arma. O să devin polițist când mă fac mare, e clar!”, a spus fericit un băiețel de 10 ani.

„Aș vrea să fac armata pentru că sunt sigură că o să mă descurc. Mama mea mă încurajează să fac ce vreau eu și zice că sunt puternică și pot să fac orice. Așa că asta vreau să fac. Am tras cu arma acum și erau acolo și două fete militare, ceea ce mă încurajează și mai tare. La Sibiu e foarte frumos și mă bucur că am venit”, a spus Ariana, o fetiță venită de la București cu mama ei.

România sărbătorește astăzi împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Foto: Silvana Armat

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (18)

ziua nationala 1 decembrie parada defilare (1) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (35) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (32) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (30) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (27) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (26) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (25) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (24) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (23) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (22) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (21) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (20) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (19) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (17) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (16) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (15) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (14) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (13) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (10) ziua nationala 1 decembrie parada defilare (8)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alex

Acum 6 ani

La Multi Ani Romani! La Multi Ani Romania! Slabuta parada din cate vad! Sper ca la anul fiind Centenarul sa fie o parada grandioasa si in Sibiu pentru ca Sibiul este un oras foarte important pentru Romania.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 6 ani

Nu Armata ( Marea Mută de numea in interbelic ) trebuie sa definească Centenarul ; Piața Teatrului evoca ieri mai curând atmosfera din Ukraina sau din Serbia ...
Raspunde

sey-than

Acum 6 ani

Bulevardul "Spitalelor" e la voi pe strada...nu-i de mirare ca atrageti toti postacii pe aici :))))) nu mi se pare ok sa dai titlul unui articol un fost nume de bulevard...care acum se numeste "Corneliu Coposu". Pur si simplu nu este profesionist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus