Încă de când era doar o adolescentă, Cassandra Rociu visa să aibă, într-o zi, propria cofetărie. Una mică și cochetă, cu iz franțuzesc. 19 ani mai târziu, i s-a împlinit dorința. Astfel, a pus pe picioare Sucré, singura cofetărie din Sibiu cu specific franțuzesc specializată pe eclere.
Pe Școala de Înot, fix lângă florăria Frangipani, de vreo trei săptămâni s-a deschis cofetăria Sucré. Spaţiul nu este unul mare, însă este inteligent folosit. Într-o vitrină „ca de bijuterii” stau 15 feluri de eclere diferite, care mai de care mai colorate și mai aspectuoase.
„Eclerul e noul macarons”
Cassandra și-a dorit să aducă în Sibiu un pic din gustul parizian, de aceea folosește numai ingrediente premium, aduse din Franța. Deși face și torturi, se bazează pe eclere. „M-am îndrăgostit de eclere, însă nu de cele clasice cu vanilie și ciocolată topită deasupra, ci de varianta franțuzească. Noi știm varianta aceea cu ulei și apă, dar ceea ce preparăm noi este cu unt, cu lapte. Le facem după rețete franțuzești și sunt mult mai fine și mai pufoase. Plus că ai foarte multe variate și poți să faci cu ce cremă vrei tu. E așa un trend la nivel mondial, eclerul e noul macarons”, povestește Cassandra.
În laborator sau cum îi place ei să-i spună în atelier lucrează zilnic. Vrea să aibă mereu deserturile proaspete. Însă, până a ajuns la forma și gustul pe care și-l dorea eclerelor a făcut o mulțime de teste. „Nu a fost ușor, dar vreau să cred că a meritat totul. Pe lângă gust, pentru noi, este foarte important și aspectul. Vrem să arate toate la fel, lucru care e destul de dificil pentru că sunt făcute manual, nu de mașini. Dar încercăm să le facem astfel încât să le mâncăm prima dată cu ochii”, spune proprietara Sucré.
15 feluri diferite
Eclerele se găsesc în 15 feluri diferite, însă, în funcție de sezon se mai schimbă. De exemplu, acum, pe timp de iarnă, găsim eclere cu castane, pe care vara nu le găsim. Acestea sunt cu diferite arome, de la clasicul cu vanilie și ciocolată, la cele cu fistic și caramel sărat. Acesta din urmă „este produsul vedetă, este cel mai cerut de clienții noștri. Și desigur, este și preferatul meu”, spune Cassandra.
În alegerea numelui cofetăriei, proprietara spune că s-a gândit exact la conceptul pe care voia să-l aducă pe piața din Sibiu: dulcele franțuzesc. „Suntem prima și, deocamdată, singura cofetărie cu produse franțuzești din Sibiu, ca la Paris. Alegerea numelui nu a fost una foarte grea. Sucre, în franceză, înseamnă zahăr, iar cu accent pe e devine zaharisit, îndulcit, presărat cu zahăr. E șic și dulce ca eclerele”. Întrebată de ce eclere și nu altceva, Cassandra răspunde fără să stea pe gânduri: „E altceva. Suntem în 2017 și ar trebui să depășim momentul amandinelor, părerea mea”.
Eclerele au ajuns în America și Barcelona
Deși specialitatea lor sunt eclerele, nu se dau înapoi nici de la torturi și ciocolată de casă. Iar feedback-ul pe care îl primesc din partea sibienilor și nu numai este unul cât se poate de pozitiv. „Un lucru care ne confirmă calitatea și gustul produselor noastre este întoarcerea clienților. Deci, după ce iau o dată, revin și a doua oară, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Chiar ne spun că eclerele noastre au gust ca cele de la Paris. Am trimis colet chiar și în America și Barcelona”, povestește Cassandra. Chiar dacă au deschis cofetăria recent, în vară au fost cu rulota la mai multe evenimente, printre care Street Food, Untold și Neversea. Și-au făcut mai mulți fani, printre care și cântăreața Delia Matache.
Pe lângă cele normale, la cofetărie, se găsesc și mini-eclere, iar pentru comenzi speciale se fac cele personalizate. Iar aici, pe lângă combinația de gust, ne referim și la aspect. „Putem scrie tot felul de mesaje, în funcție de ce-și dorește clientul, ca de exemplu Mulțumesc sau Te iubesc”. În ceea ce privește prețul, fiecare ecler se vine la bucată, cu 12 lei fiecare.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Delia Matache , începe școala , Cassandra Rociu , eclere , cofetarie sibiu , Street Food Cuisine
Vizualizari: 34330
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
MB
Acum 11 ore
Claudiu
Acum 11 ore
Liberal autentic
Acum 11 ore
Neli Oproiu
Acum 11 ore
Bobo