Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Micile afaceri. Eclere ca la Paris, la singura cofetărie cu specific franțuzesc din Sibiu

Micile afaceri. Eclere ca la Paris, la singura cofetărie cu specific franțuzesc din Sibiu

Încă de când era doar o adolescentă, Cassandra Rociu visa să aibă, într-o zi, propria cofetărie. Una mică și cochetă, cu iz franțuzesc. 19 ani mai târziu, i s-a împlinit dorința. Astfel, a pus pe picioare Sucré, singura cofetărie din Sibiu cu specific franțuzesc specializată pe eclere.

Pe Școala de Înot, fix lângă florăria Frangipani, de vreo trei săptămâni s-a deschis cofetăria Sucré. Spaţiul nu este unul mare, însă este inteligent folosit. Într-o vitrină „ca de bijuterii” stau 15 feluri de eclere diferite, care mai de care mai colorate și mai aspectuoase.

mici afaceri sucre (8)

„Eclerul e noul macarons”

Cassandra și-a dorit să aducă în Sibiu un pic din gustul parizian, de aceea folosește numai ingrediente premium, aduse din Franța. Deși face și torturi, se bazează pe eclere. „M-am îndrăgostit de eclere, însă nu de cele clasice cu vanilie și ciocolată topită deasupra, ci de varianta franțuzească. Noi știm varianta aceea cu ulei și apă, dar ceea ce preparăm noi este cu unt, cu lapte. Le facem după rețete franțuzești și sunt mult mai fine și mai pufoase. Plus că ai foarte multe variate și poți să faci cu ce cremă vrei tu. E așa un trend la nivel mondial, eclerul e noul macarons”, povestește Cassandra.

mici afaceri sucre (9)

În laborator sau cum îi place ei să-i spună în atelier lucrează zilnic. Vrea să aibă mereu deserturile proaspete. Însă, până a ajuns la forma și gustul pe care și-l dorea eclerelor a făcut o mulțime de teste. „Nu a fost ușor, dar vreau să cred că a meritat totul. Pe lângă gust, pentru noi, este foarte important și aspectul. Vrem să arate toate la fel, lucru care e destul de dificil pentru că sunt făcute manual, nu de mașini. Dar încercăm să le facem astfel încât să le mâncăm prima dată cu ochii”, spune proprietara Sucré.

15 feluri diferite

Eclerele se găsesc în 15 feluri diferite, însă, în funcție de sezon se mai schimbă. De exemplu, acum, pe timp de iarnă, găsim eclere cu castane, pe care vara nu le găsim. Acestea sunt cu diferite arome, de la clasicul cu vanilie și ciocolată, la cele cu fistic și caramel sărat. Acesta din urmă „este produsul vedetă, este cel mai cerut de clienții noștri. Și desigur, este și preferatul meu”, spune Cassandra.

mici afaceri sucre (2)

În alegerea numelui cofetăriei, proprietara spune că s-a gândit exact la conceptul pe care voia să-l aducă pe piața din Sibiu: dulcele franțuzesc. „Suntem prima și, deocamdată, singura cofetărie cu produse franțuzești din Sibiu, ca la Paris. Alegerea numelui nu a fost una foarte grea. Sucre, în franceză, înseamnă zahăr, iar cu accent pe e devine zaharisit, îndulcit, presărat cu zahăr. E șic și dulce ca eclerele”. Întrebată de ce eclere și nu altceva, Cassandra răspunde fără să stea pe gânduri: „E altceva. Suntem în 2017 și ar trebui să depășim momentul amandinelor, părerea mea”.

mici afaceri sucre (5)

Eclerele au ajuns în America și Barcelona

Deși specialitatea lor sunt eclerele, nu se dau înapoi nici de la torturi și ciocolată de casă. Iar feedback-ul pe care îl primesc din partea sibienilor și nu numai este unul cât se poate de pozitiv. „Un lucru care ne confirmă calitatea și gustul produselor noastre este întoarcerea clienților. Deci, după ce iau o dată, revin și a doua oară, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Chiar ne spun că eclerele noastre au gust ca cele de la Paris. Am trimis colet chiar și în America și Barcelona”, povestește Cassandra. Chiar dacă au deschis cofetăria recent, în vară au fost cu rulota la mai multe evenimente, printre care Street Food, Untold și Neversea. Și-au făcut mai mulți fani, printre care și cântăreața Delia Matache.

mici afaceri sucre (6)

Pe lângă cele normale, la cofetărie, se găsesc și mini-eclere, iar pentru comenzi speciale se fac cele personalizate. Iar aici, pe lângă combinația de gust, ne referim și la aspect. „Putem scrie tot felul de mesaje, în funcție de ce-și dorește clientul, ca de exemplu Mulțumesc sau Te iubesc”. În ceea ce privește prețul, fiecare ecler se vine la bucată, cu 12 lei fiecare.

mici afaceri sucre (7) mici afaceri sucre (13) mici afaceri sucre (3) mici afaceri sucre (12) mici afaceri sucre (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

26 comentarii

Radu

Acum 6 ani

Mie mi se par foarte ieftine!!!!! Pentru nivelul RO eu zic sa le maresti pretul la 20 roni!!!!!
Raspunde

alexandru graur

Acum 6 ani

Conform DOOM 2 corect este ECLERURI, nu EECLERE.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

costica

Acum 6 ani

Colaboratori online acasa. Selectam urgent colaboratori online acasa. Lucru pe calculator. Castiguri foarte motivante. Contract. Suport pas cu pas. Totul este legal. Solicitati acum detalii la adresa noastra de email pacurarucostica1963@gmail com
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Costica, cauta-n alta parte. Aici, toti avem de "lucru pe calculator" si suntem harnici din seama afara.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Geta din Kuwait

Acum 6 ani

Felicitari este fantastic cea ce face ti. Si mie I mi plac la nebunie eclerele. Mult bafta in continuarea si sa incercati sa va extindeti
Raspunde

mama leone

Acum 6 ani

Poate tu iti permiti, dar pt. un sibian de rand e cam scump!
Raspunde

filip

Acum 6 ani

Scump domne' scump... Dincolo ...
Raspunde

Adi

Acum 6 ani

Avem salarii de Romania nu de Franța. 12 lei este prețul pâinii pentru 3 zile.
Raspunde

Maria Antonia Iosefa Iohanna de Habsburg-Lorena

Acum 6 ani

Qu’ils mangent de la brioche.
Raspunde

cosmin

Acum 6 ani

12 lei un ecler ? hai sa fim seriosi..eclere mai bune ca pe str.cetatii, nu gasesti in sibiu si nu sunt 12 lei. ....a..sa inteleg ca sunt mai multe feluri de eclere ?! adica..aceeasi marie dar cu alta palarie...oricum, prea mult dulce strica si o dam in diabet...decat 12 lei pe un ecler, mai bine 3 mici la gigi in targ ..
Raspunde

Labus

Acum 6 ani

Cine-i Delia Matache?
Raspunde

medesan

Acum 6 ani

Oficial este Matache Delia.
Raspunde

gospodina

Acum 6 ani

Cam scump, domnisoara!! Mai scump decat ;la Kulinarte. Si acolo sunt ecleruri cu fistic, caramel si celelalte... Si apoi ce ai mata cu amandina?! Gusturile nu se discuta. Daca unora le place amandina de ce trebuie sa le impuna cineva sa pape ecler la suprapret?!
Raspunde

Doru

Acum 6 ani

Culinarte este un brand Expertarom, aka Esarom. Ingrediente naturale... Vad ca unu' prefera painea, altii micii, altul E-urile. Toti aveti insa ce aveti cu pretul mare. Va baga cineva mana in buzunar? Daca sunteti asa saraci cu duhul incat sa nu apreciati ceva ce presupun ca e de calitate, n-aveti decat sa mergeti la Simpa, au prajituri cu 3 lei. Iar salariile sunt pe masura muncii depuse. Cat si cum muncesti, atat castigi.
Raspunde

gospodina

Acum 6 ani

Glazurile acelea colorate sunt precis din ingrediente naturale... Vorbesti si tu... Si nu-mi baga mana in buzunar nimeni pt. c tin banii pe card... La asa preturi nu va avea viata lunga... in zona aceea au mai functionat cofetarii tot cu ingrediente naturale, dar n-au rezistat mai mult de un an.... Si apoi e discutabil cat de naturale sunt ingredientele... Oricum 12 pt. un ecler e enorm. Nici la o cofetarie celebra din Brasov unde spun ca lucreaza tot cu ingrediente naturale nu sunt preturi asa de mari... iar cofetaria e la doi pasi de Piata Sfatului... Asa ca mai las-o moarta, dorule!
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Dorule, daca ti zici ca merita si nu e scump si daca muncesti mult si ai salariu de bastan, mananca,, te rog, un ecler cu fistic si pentru mine. Pofta buna!
Raspunde

leahamite

Acum 6 ani

Eclerele (sau eclerurile) au la baza aceeasi coaja si crema. Diferenta o face glazura din zahar fondant cu colorant.
Raspunde

ren

Acum 6 ani

foarte bune ... Felicitari!!! ... sunteti un castig pt Sibiu . asteptam urmatoarea locatie .
Raspunde

aura

Acum 6 ani

nu saracesti daca mananci o data pe luna un ecler bun. alti fumeaza de mai multi bani pe luna.
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Foarte scump pt un ecler
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Iar daca ai doi sau trei copii acasa ți se duce leafa pe o saptamina cu 3 ecleruri fără daca măninci tu singur pe sub nas un ecler
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Nu am apucat să degust din aceste ecleruri dar vreau să o fac. Felicitări pentru inițiativă asta contează cel mai mult, prețul pare mare dar sper să fie justificat de calitatea produselor!
Raspunde

Je

Acum 6 ani

Madalina, draga, e “caramel saraT”, saracu’! O virgula, pe ici, pe colo, nu strica, mai ales in punctele esentiale. Si tot nu inteleg care e problema pretului. Nu vad care va e durerea. Puneti mana sa faceti o portie de ecler acasa, ca e mai ieftin si stiti voi ce puneti in ele.
Raspunde

Gurmandul

Acum 6 ani

Pretul o fi el mare numai sa fie eclere. Am făcut 3 încercări de-a cumpara aceste faimoase eclere dar de fiecare data vitrina era goala. Si am mers in diferite momente ale zilei. Plus ca proprietarii nu prea respecta orarul de funcționare ( ca si in cazul florărie de alaturi). Cred ca si-au umplut vitrina pentru poze/articol iar acum se zbat sa nu închidă. In concluzie aceasta mică afacere este un esec din fașă. Dezamagitor.
Raspunde

Robert

Acum 6 ani

Citesem articolul si bineinteles am fost sa cumpar niste prajituri.ok...sa zicem ca nu com pretul...desi cred ca la paris sint cel mult la acelasi pret daca nu mai ieftine.dar...repet..nu ma obliga nimeni sa cumpar.insa sincer...gustul...etc etc...nu are absolut nim senzational...nu e absolut nici o dif intre astea si un ecler...cu..3....4 lei. Plus ca pr nu stiu erau si mai putin proaspete...aluatul...dest de tare...glazura...si coloranti...cu in gust...ciudat...etc. sincer daca tot ati facut reclama...daca tot costa la nivel de paris speram ca macar sa fie...net peste orice alta prăjitură din sibiu.din pacate...sint...mult sub medie...spre...slab. nu vreau sa fac antireclama...e strict parerea mea
Raspunde

Ioana

Acum 6 ani

Probat. Bun, gustos... ecler original? Nu... este ceva in aluat ... o textura care nu o gasesti in eclerul francez... pret? Ca la Paris ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus