Sâmbătă,
14.09.2024
Innorat
Acum
10°C

Iohannis l-a decorat pe istoricul sibian Paul Niedermaier

Iohannis l-a decorat pe istoricul sibian Paul Niedermaier

Klaus Iohannis i-a oferit istoricului sibian Paul Niedermaier Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, printr-un decret semnat chiar în 1 decembrie. Decretul include mai multe personalități din domeniul cercetării.

Niedermaier a primit, în 2014, tot din partea lui Klaus Iohannis, și titlul de cetățean de onoare al orașului Sibiu. Potrivit laudatio scris la acea vreme, Paul Helmut Niedermaier s-a născut la Sibiu, în 25 iulie 1937. Din anul 1971 îşi începe activitatea la Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române de la Sibiu, unde este director din anul 1994 până în prezent. În cadrul institutului abordează în principal istoria urbanismului, cu domenii conexe precum istoria generală, istoria oraşelor, istoria habitatului, demografia istorică, istoria arhitecturii. Din anul 2001, este membru corespondent al Academiei Române. Este, de asemenea, preşedinte de onoare al Comisiei de Istorie a Oraşelor din România din cadrul Academiei Române şi vicepreşedinte al Comisiei Mixte de Istorie Româno-Maghiare.

Același laudatio arată că "Domnul Niedermaier este cel mai important istoric al oraşelor din ţara noastră, studiile sale, începând cu lucrarea sa fundamentală, în trei volume, „Städtebau im Mitttelalter” („Urbanismul medieval în Transilvania, Banat şi Crişana”) şi terminând cu „Habitatul medieval în Transilvania”, fiind considerate esenţiale şi în elaborarea complexă a istoriei României.Pentru realizările sale deosebite, în special privitor la istoria oraşelor, a fost distins, în anul 1996, cu premiul „International Man of Year”, de către International Biographical Center din Cambridge, Marea Britanie. De asemenea, a primit premiul Academiei Române „Mihail Kogalniceanu”, în anul 1998, premiul internaţional „Pro civitate austriae”".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Nicolae

Acum 6 ani

Numai SASI?
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

pe mihai racovitan cind il decorati? e istoric valaoros,cercetator,fost cadru universitar si discriminat de statul(Republica UNGARIA)maghiar si cu interdictie de intrare in Hungaria!!!!!pentru adevarurile demonstrate cu documente despre istoria ROMANILOR.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

fane

Acum 6 ani

pei nu e academician, mei. dacanu e academician e kka-pishu. daca e anti-maghiar, nu merite decorat. Cine e anti-maghiar e si antisemit.
Raspunde

nelu

Acum 6 ani

În contextul în care A. A. Rusu i-a făcut praf toată opera, care oricum este net inferioară, calitativ și cantitativ, aceleia scrisă de alți istorici, chiar și locali, este greu de explicat motivul acestei decorări...
Raspunde

pan

Acum 6 ani

pai nu a a rusu stabileste valoarea operei ci Academia!
Raspunde

Gâscanul

Acum 6 ani

A.A.Rusu e cam praf. Un tip dubios, plin de sine, pe stil țață. Așa că nu e el în postura de a face praf opera cuiva. Cu atât mai puțin a lui Paul Niedermeier!
Raspunde

cronos

Acum 6 ani

Și inainte de evul mediu ? Perioada 106 en pana la 1330 en este cam lipsa din istorie si perioada 21 - 22 dec 1989 incã neclarã. Trãiascã evul mediu și decorațiile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus