Atrium Classic Café este unul dintre cele mai frumoase localuri din centrul Sibiului, însă e atât de ”classic”, adică funcționează de atâta amar de vreme în același spațiu neschimbat, încât pur și simplu l-am mai luat în calcul de ani de zile. De fapt, de vreo cinci ani nu-i mai trecusem pragul. Revenirea a fost ca atunci când ajungi seara acasă, după o zi lungă și grea de muncă, și-ți scoți pantofii.
Ca amenajare, Atrium probabil că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cred că aproape imposibil să mai existe vreun sibian care să nu fi băut un pahar de vin alb într-o seară de vară, la o masă din capătul Podului Minciunilor, pe muzică de live de pian. Ori care să nu se fi ascuns de frig iarna, între prieteni, în jurul unei căni de vin fiert. Localul a rămas neschimbat în toți acești ani, găsiți același spațiu larg, aerisit, într-o lumină caldă și prietenoasă.
Mai nou, se pare că există și mâncare bună. Sau poate era și nu știam eu. Meniul nu este deloc unul exhaustiv, plin de sortimente de pizza și paste, așa cum se întâmplă în majoritatea localurilor pentru turiști din Piața Mică. Dimpotrivă, fix o pagină, cu câteva sortimente atent alese, inclusiv o secțiune scurtă cu preparate pentru copii. Noi am nimerit într-o zi friguroasă de miercuri, puțin trecut de ora prânzului, și am fost cam singurii clienți.
Special am comandat, pentru început, câte o supă: una cremă de ciuperci și alta supa casei, de fapt, o supă cremă de broccoli. Am vrut să vedem cât de bine se simte gustul de legume și cât este făcută din prafuri. Am fost mai mult decât plăcut surprinși, la fiecare lingură simțindu-se ciupercile și broccoli-ul pasat.
Pentru partea a doua a mesei am comandat o porție de halloumi cu legume la grătar și un hamburger de-al casei. Brânza a venit însoțită de o serie de legume ușor pătrunse pe grill și recunosc sincer că nu m-a impresionat. Nu-s cel mai mare specialist în brânzeturi cipriote, însă nu am simțit mare diferență în comparație cu o brânză de burduf din Mărginime. Iar dovlecelul, tomatele și feliile de vinete pe grătar sunt exact cum le spune numele.
Incomparabil mai bun a fost hamburgerul în interpretarea proprie. Atât de mare și gros încât a trebuit să-l mănânc ca un țăran: cu furculița și cuțitul. Însă s-a simțit foarte bine carnea tocată de vită amestecată cu porc, sosul ușor acrișor, șunca prăjită, și preferatele mele, rondelele de ceapă caramelizate. Știu că este o modă acum pe la toate localurile din centrul Sibiului să aibă hamburgeri, însă pe cel de la Atrium îl recomand nu cu căldură, ci cu poftă. Despre cartofii prăjiți crocanți pot spune doar că se vede să-s făcuți ”în casă” și nu cumpărați înghețați din supermarket.
Nota de plată pentru toate cele descrise mai sus, cu tot cu bacșișul pe care chelnerul l-a meritat, a fost de 100 de lei. Dacă-i mult sau puțin pentru un fel de brunch în două persoane, fiecare decide cu buzunarul propriu. Personal a fost o plăcere și recomand. E ca atunci când te întorci acasă pentru masa de Crăciun și îți dai seama că ai uitat ce bune sunt sarmalele făcute de mama.
Important de menționat că nu este un restaurant în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult o combinație între cafenea și pub în care se oferă și mâncare. Nu cred că aș putea zice vreodată: ”Am făcut rezervare la restaurant diseară, mergem la Atrium!”. N-am cum să fac asta. Însă mi-aș lua oricând prietenii aici pentru o seară în oraș.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Piața Mică , Atrium Cafe , Atrium Classic Cafe , cornica , restaurant turnul sfatului , Podului Minciunilor , Pentru Sibiu , stiri sibiu
Vizualizari: 13921
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Willy
Acum 12 ore
John Doe
Acum 13 ore
Newman
Acum 13 ore
Newman
Acum 13 ore
Q