Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European a arătat că există serioase îngrijorări privind impactul asupra sănătății consumatorilor, din cauza fosfaților folosiți ca aditivi alimentari la prepararea shaormei și kebap-ului, arată un comunicat al PE.
Uniunea Europeana nu permite, în general, folosirea aditivilor din fosfați în preparatele din carne, dar, din cauză că au fost făcute tot mai multe excepții, ei sunt, de fapt, tot mai mult utilizați, cu scopul de a menține aromele și umiditatea produselor, arată Hotnews.ro. Din acest motiv, Parlamentul European ar putea bloca propunerea Comisiei Europene, care și-ar fi dorit să permită, totuși, folosirea fosfaților, esențiali în tratarea cărnii pentru kebab și shaorma.
Foto: monitorulcj.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Parlamentul European , Comisiei Europene , Uniunea Europeană Guvernului P , Siguranța Alimentelor Sibiu , Parlamentului European , mancare sibiu , shaorma , kebap , fosfati , aditivi
Vizualizari: 3346


Ultimele comentarii
Acum 52 minute
Sibianul
Acum 55 minute
Oare...secu?
Acum 1 oră
5
Acum 1 oră
Andrei
Acum 1 oră
5