Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Peste 1500 de români au sărbătorit Ziua Națională la Muzeul Astra

Peste 1500 de români au sărbătorit Ziua Națională la Muzeul Astra

În weekend-ul de tocmai a trecut, românii au sărbătorit Ziua Națională a țării. Grație acesteia, la Muzeul în aer liber Astra s-au organizat mai multe evenimente, printre care: realizarea celui mai lung tricolor la gherghef, tăierea porcului și pregătirea unor mâncăruri specifice Deltei Dunării.

Pe 1 decembrie Muzeul ASTRA a înregistrat 1710 vizitatori, intrarea fiind liberă. Încă de dimineață a început realizarea celui mai lung tricolor românesc la gherghef. Proiectul se întinde pe o durată de un an, însă la primele lui fire au pus astăzi mâinile sute de vizitatori împreună cu doamna Rodica Ispas, meșter țesător din Avrig. Până acum, au fost țesuți aproximativ 20 de centimetri din fire de lână colorată în roșu, galben și albastru, pe o lățime de aproximativ 7 centimetri.

De asemenea, de 1 decembrie, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a demarat Campania (RE)Trăiește Marea Unire care constă în colectarea mărturiilor din perioada Primului Război Mondial (de pe front sau din țară) și a Marii Unirii – fotografii, scrisori, documente, obiecte personale și mărturii orale.

1 decembrie Muzeul Astra (2) gratar

De Ziua Națională a României, la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în Aer Liber s-a servit ,,pomana porcului’’ cu mămăliguță și murături, dar și preparate la ceaun - tochitura de porc și ciorbă.

1 decembrie a readus în Muzeul ASTRA doi pescari lipoveni din satul Mila 23 din Delta Dunării care au pregătit și împărțit 300 de porții de borș de pește și pește prăjit ,,ca pe baltă” în cadrul unor ateliere culinare organizate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Cherhanaua din Mahmudia. Anunțăm publicul că atelierul culinar cu rețete din Delta Dunării va avea loc și mâine, 2 decembrie, între orele 11 și 16, în locația mai sus menționată.

1 decembrie Muzeul Astra (2)

De asemenea, sâmbătă, 2 decembrie, s-a organizat evenimentul Tradiții și Cultură Gastronomică din Țara Secașelor, cu participarea comunității din localitatea Loamneș. Acțiunea a avut loc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între orele 11.00-16.00 și s-au degustat lichiu cu varză și ceapă și iahnie de fasole cu cârnați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus