Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Benedek Zacharie: Angajați din direcțiile regionale de drumuri nu-și justifică activitatea și salariile

Benedek Zacharie: Angajați din direcțiile regionale de drumuri nu-și justifică activitatea și salariile

Deputatul UDMR Benedek Zacharie a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, privind starea precară a drumurilor, a marcajelor de pe drumurile publice din România. Potrivit deputatului, reprezintă o omisiune din partea angajaților companiei de întreținere a drumurilor publice, atunci când este vorba despre crearea condițiilor sigure de călătorie pe drumurile publice. ”Este inacceptabil modul în care angajații autorităților aflate în subordinea Ministerului Transporturilor își îndeplinesc sarcinile, deoarece toate dovezile indică faptul că salariul lor nu și-l primesc după munca pe care au făcut-o. La DRDP Cluj, conducerea CNAIR SA a reușit să schimbe directorul care aducea injurii la adresa tuturor celor care semnalau nereguli, însă lucrurile par a se perpetua în această instituție din cauza angajaților care merită să fie concediați”, a subliniat Benedek Zacharie, citat de Agerpres.

Deputatul UDMR, membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, a atras atenția în întrebarea oficială și asupra faptului că aceste autorități nu își îndeplinesc sarcinile statutare: lipsesc marcajele rutiere, există o mulțime de gropi cu care se confruntă conducătorii auto, care ar fi trebuit să fie reparate de angajații acestei autorități. ”Înainte de instalarea iernii, o serie de lucrări de reparații și marcaje rutiere ar fi trebuit efectuate de autoritățile subordonate ale ministerului. Cu toate acestea, nu s-au înregistrat progrese nici după numeroasele plângeri înregistrat din partea cetățenilor. De exemplu, marcajele lipsesc cu desăvârșire pe 50% din drumul cuprins între localitatea Telciu (BN) și Moisei (MM), iar acolo unde totuși există, nu se văd noaptea, ori în condiții de ploaie sau ceață, ca să nu mai vorbesc de faptul că peste tot unde s-au executat lucrări de reparații, trebuia să existe măcar un marcaj provizoriu”, a spus deputatul UDMR.

Benedek Zacharie se întreabă, de asemenea, despre modul în care ministerul de resort va sancționa pe cei care sunt responsabili pentru crearea condițiilor sigure de călătorie pe drumurile publice, și care, în mod evident, nu își îndeplinesc sarcinile: ”Sper că nu va fi nevoie ca ignoranța și neglijența autorităților publice să aibă ca preț pierderea de vieți omenești și, în curând, vor fi luate măsuri riguroase de către minister pentru a remedia această problemă înainte de venirea iernii!”.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Un sibian

Acum 6 ani

pai da da, toate bune, dar de milioanele de euro disparute la Teldrum nu zicem nimic??? aaaa.. pai stai, ca nu ne taiem singuri craca de sub picioare, mai ales ca paguba a fost recuperata!!!!! DIN BANII NOSTRII!!!!
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

dar ca sa fim corecti si sa nu urle postacii de servici: nu uitam nici de banii pierduti pe filiera Udrea si toate firmele afiliate fostului PDL!!
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 6 ani

@Un sibian: Tu-ți centrezi, tu dai cu capul, cum draq de nu ești in stare sa marchezi, si cu poarta goală pe deasupra ?
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

daniela, nu mai ciocanea, ca nu se intelege nimic din ce vrei sa ciocanesti!!
Raspunde

Ianos

Acum 6 ani

O, domnul deputat! Ce onoare...Le zici bine acum din parlament (???) dar ce treaba ai sa dai exemplu Clujul? De ce nu dai exemplu Sibiul, pe care il reprezinti...Pardon, am uitat ca esti deputat de Harghita...in Sibiu si Miercurea Ciuc toate merg struna, DRDPurile isi fac treaba din plin si nu pot fi date exemple negative ( cunoatem, cunoastem) sau pe aici nu mai prea mergi, decat prin MM, BN si CJ, ca acolo ai treaba (campanie, cumva? sau lobby?), de sibieni ti se cam rupe!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus