Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Sărbătorile de iarnă în paginile revistei „Universul Copiilor”, la Biblioteca Astra

Sărbătorile de iarnă în paginile revistei „Universul Copiilor”, la Biblioteca Astra

În luna decembrie, Compartimentul Periodice al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, propune expoziția având ca temă Sărbătorile de iarnă în paginile revistei „Universul copiilor”. Pasionații de lectură sunt invitați să admire câteva din numerele apărute în lunile de iarnă, care surprind o tematică diversă, însoțită de numeroase ilustrații.

În paginile revistei regăsim povești („Darurile lui Moș Crăciun”, Copiii și păsările”), curiozități din lumea animală, jocuri și anagrame („Distracții instructive”), șarade, proverbe, prezentarea copiilor premianți din școli, recomandări de lectură pentru copii, povești și poezii ilustrate, scurte prezentări ale unor scriitori, exploratori sau compozitori, reproduceri din domeniul picturii și sculpturii.

„Universul copiilor”, supliment al Ziarului Universul – București, este una dintre cele mai citite publicații pentru copii din perioada interbelică. Inițiatorul revistei a fost publicistul și editorul Stelian Popescu, proprietarul ziarului Universul. Din perspectiva acestuia, copiii trebuie deprinși ca „în ceasurile de răgaz, între jocuri și învățătură pentru școală, să citească. Să se distreze și să învețe. Să prindă gustul de carte, de cuvântul scris. Să fie ispitiți de dorul de a ști cât mai multe, potrivite cu mințile lor și cu inimioarele lor.”

Publicațiile expuse și întreaga colecție a Revistei „Universul Copiilor” (1925-1948) pot fi admirate și consultate în intervalul 9:00 – 17:00, la Sala de Lectură a Compartimentului Periodice, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, str. George Barițiu, nr. 5, et. I, Corp A.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus