Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FDGR și-a definitivat strategia până în 2030. ”Cea mai importantă măsură pentru noi este întinerirea”

FDGR și-a definitivat strategia până în 2030. ”Cea mai importantă măsură pentru noi este întinerirea”

FGDR a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o conferință al cărei scop a fost trecutul și viitorul organizației. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu reprezentanţa din Bucureşti a Fundaţiei Konrad Adenauer. ”Trebuie luate o serie de măsuri, printre care, poate cea mai importantă este întinerirea. O întinerire și a structurilor interne cazul mai ales al Sibiului dar și a celor care au mandat din partea Forumului și iar este valabil mai ales pentru Sibiu și mai ales pentru Consiliul Local, unde vârsta medie este destul de înaintată. Au mai fost multe alte subiecte, structurate pe domenii de activitate și au ieșit multe idei bune. Vom scoate o strategie care poate sta la dispoziția publicului, va fi urcată și on-line, noi nu avem secrete”, a declarat președintele FDGR, Paul Porr.

Conferinţa a început cu comunicările ţinute de dr. Paul-Jürgen Porr şi deputatul Ovidiu Ganţ, care au vorbit despre realizările din ultimii 25 de ani şi situaţia actuală a organizaţiei. Olivia Schubert, Vicepreşedinta Organizaţiei minorităţii germane din Ungaria, a prezentat modul în care comunitatea germană din ţara vecină şi-a elaborat strategia pentru anii următori.

Pe parcursul conferinței s-au format patru grupe dedicate domeniilor politică, educaţie, administraţie şi cultură şi medii, rezultatele acestor dialoguri urmând a fi integrate într-o strategie.  ”S-a făcut un bilanț al acestor 27 de ani cu bune și cu mai puțin bune și pe de altă parte am făcut o perspectivă până în 2030.  E nevoie de o serie de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt”, a mai spus Porr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 6 ani

Alin , ai luat un interviu invitatei din Ungaria ? Au i trenat care a fost soarta minorității germane în Ungaria ? Dar a celei slovace ?
Raspunde

Astrida Fodora

Acum 6 ani

Ahaahhaa... poate o sa ne transferam memoria intr-o masinarie si astfel o sa traim vesnic...
Raspunde

FDGR mai exista ???

Acum 6 ani

daca da, treziti-o pe d-na Fodor din primarie si duceti-o in pensie ca v-ati compromis numele si dezvoltarea orasului cu dansa.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Cum sa reintineriti forumul? cati sasi se mai nasc in tara asta? Romanii sunt chiar neam de sluga sa intre intr-un forum al germanilor?!
Raspunde

Nicolae

Acum 6 ani

Minciuni!La alegerile locale din iunie 2016 am prezentat un tânăr inginer sas din Selimbar pentru a fi candidat al FDGR la Primărie sau la Consiliul Local dar gașca de bătrânei in frunte cu Bottesch a refuzat.Pentru conformitate pe inginer îl cheamă Schneider.FDGR rămâne la gașca veche,daca acceptau aveau un consilier local la Selimbar !Unde e deschiderea spre întinerire?Am probat cu dovada concreta!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Deci baba dofor isi face lifting pentru intinerire.Asa scade media de varsta a clanului.
Raspunde

GEO

Acum 6 ani

PROBABIL VOR ADUCE IN SIBIU 100 DE FAMILII DE SASI DIN GERMANIA, TINERI, FARA DE CAPATAI ACOLO SI AICI PRIMESC SERVICIU, CASA SUVENTII DE LA FORUM SI IN ZECE ANI VOR FI IN TOATE FORURILE DE CONDUCERE SASI : DESTEPTI, CINSTITI SI HARNICI ,CE VOR CONDUCE SUTELE DE MII DE ROMANI SLUGARNICI SI PUPINCURISTI. ASTA DA STRATEGIE.
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Aoleu, ce scenariu horror!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus