Luni,
20.09.2021
Parțial Noros
Acum
11°C

Municipiul Sibiu pierde peste 60 de mil. de lei. „Banii nu se vor regăsi la cetățeni”

Municipiul Sibiu pierde peste 60 de mil. de lei. „Banii nu se vor regăsi la cetățeni”

Asociația Municipiilor din România, din care și Sibiul face parte fiind unul dintre cei mai activi membri, face un apel către toți parlamentarii pentru a susține modificarea bugetului de stat, în forma propusă de Guvern.

Nemulțumirile primarilor de municipii au drept izvor modificările fiscale aduse de actualul Executiv, în urma cărora impozitul pe venit scade de la 16 la zece la sută. Iar cum din acest impozit pe venit sunt virate bugetelor locale o cotă de 41,5%, reducerea sumelor colectate prin scăderea impozitului va duce la diminuarea bugetelor de investiții ale primăriilor. „Deși în negocierile Executiv-AMR au fost date asigurări că bugetele locale nu vor scădea, simulările făcute la nivelul municipiilor arată că, din păcate, Guvernul ia aproximativ 50% din cota ce revenea din colectarea impozitului pe venit, pentru autoritățile locale. Concluzia este că bugetele primăriilor vor scădea. Mai mult banii nu se vor regăsi la cetățeni deci nu putem vorbi de o relaxare fiscală”, anunță reprezentanții AMR, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

În urma negocierilor dintre primarii reprezentanți de AMR și Guvern, cota defalcată din impozitul pe venit ce revine administrațiilor locale a fost mărită la 43%, insuficient pentru a compensa scăderile. În acest context, AMR solicită creșterea sumelor defalcate din impozitul pe venit până la un procent de 67%, sume care să fie virat direct în bugetele localităților de pe raza cărora a fost colectat impozitul. „Dorim să subliniem încă o dată că în contextul creșterii economice a României, dezvoltarea țării nu poate fi privită decât ca sumă a dezvoltării fiecăruia dintre UAT-uri. Reducerea capacității de dezvoltare a comunelor, orașelor, municipiilor și județelor prin diminuarea veniturilor nu poate avea decât un impact negativ asupra dezvoltării fiecărui UAT și în ansamblu pe termen mediu a întregii țări“, mai arată reprezentanții AMR.

Aceștia solicită parlamentarilor ca în dezbaterile pentru legea bugetului de stat pe anul viitor să sprijine punctele de vedere ale AMR.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

adio autonomie

Acum 3 ani

Interesul guvernului este ca sa aiba la mana primarii, sa mearga acestia cu caciula in mana sa ceara fonduri de la guvern pentru dezvoltarea localitatilor. Sa asculte de ordinele farului din alexandria si sa asfalteze, de ex, numai unde vrea partidul. Ca in comunism....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae

Acum 3 ani

Se merge spre AUTONOMIE LOCALĂ,nu aveți bani dați afară din personalul administrativ care e prea stufos,măriți impozitele și taxele locale și renunțați la unele investiții locale.Acestea sunt soluțiile pe care le dă orice specialist care are pregătire de specialitate,nu trebuie cerșetorie la Guvern.Sunteti aleși PRIMARI trebuie să vă descurcați.Punct!
Raspunde

adio autonomie

Acum 3 ani

Nu stiu din ce carte citesti sau de la ce emisiune tv. citezi.... Cum adica sa se renunte la unele investitii locale? Adica e ok ca banii impozitati pe munca oamenilor de aici sa fie repartizati de guvern ptr ajutoare sociale in teleorman, sa inteleg? Cum adica sa se mareasca taxele si impozitele locale? Pe langa inflatia creata de onor guvernul incompetentei sa plateasca cetateanul mai mult si pe taxe locale? De unde postezi? din teleormania?
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Aloo , fraiere , pai daca vrei autonomie locala , pai atunci sa ramana toate taxele colectate la Sibiu , nu sa mearga la Bucuresti si sa primim inapoi firimituri iar grosul sa mearga in Vaslui si Teleorman!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 3 ani

Baba Astrid nu- i in stare sa cheltuie banii si se plange de bani.Prostii care au votat-o sper sa se abtina la vot data viitoare.
Raspunde

Odin

Acum 3 ani

Guvernul a fost obligat să nu modifice costurile angajatorilor o data cu mare aventură fiscală, evident de ce. Dar cineva trebuie să plătescă reducerile dar se va întâmpla indirect: inchid minusul pe bugetele locale care nu au ce să facă decat să mărească taxele pentru populație.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus