Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Primăria supraimpozitează cu 500% încă trei terenuri neîngrijite. Alți 15 proprietari și-au făcut curățenie

Primăria supraimpozitează cu 500% încă trei terenuri neîngrijite. Alți 15 proprietari și-au făcut curățenie

Conducerea administrației locale anunță faptul că va propune Consiliului local Sibiu majorarea cu 500% a impozitelor pentru trei terenuri din oraș, ale căror proprietari nu au dat curs somațiilor de a face curățenie.

Instituită din acest an, supraimpozitarea terenurilor neîngrijite a fost adoptată, inițial pentru 12 terenuri (la câteva luni mai târziu, cei de la Poliția locală și-au dat seama că au greșit într-un caz, astfel că unul din terenuri a fost scos din lista celor supraimpozitate). În cursul acestui an, reprezentanții Primăriei spun că au monitorizat alte 19 terenuri neîngrijite. „În urma somațiilor comunicate, un număr de 15 proprietari au luat măsurile necesare și au curățat zonele. Pe un alt teren lucrările de întreținere sunt în curs. În cazul altor trei terenuri proprietarii nu au dat curs somației, nici după aplicarea unei amenzi în valoare de 2500 de lei fiecăruia. În consecință, dacă până în 31 decembrie 2017 terenurile nu sunt curățate, Direcția Fiscală va propune Consiliului Local Sibiu majorarea cu 500% a impozitului pentru terenurile situate la următoarele adrese pentru anul 2018: Str. Viilor nr. 1, Str. General Bălan nr. 17 (foto principală), Șoseaua Alba Iulia nr. 55”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Potrivit legislației locale (HCL 143/2017) terenurile neîngrijite sunt cele aflate în intravilanul orașului, ”nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate, dar nici amenajate peisagistic şi pe care sunt abandonate deşeuri din construcţii, vegetale, gunoaie sau de orice alt tip. Excepţie de la aplicarea acestor măsuri vor face terenurile pe care sunt lucrări de construcţie în curs, în acest sens fiind emisă o autorizaţie de construcţie valabilă”, amintesc reprezentanții administrației locale. Cei care identifică aceste terenuri sunt reprezentanți ai Poliției locale și Primăriei, care, după identificarea proprietarilor îi somează să ia măsurile care se impun. Altfel, propun Consiliului local creșterea impozitelor cu 500% începând din anul fiscal următor.

Foto Google StreetView

strada viilor Str. Viilor, foto Google StreetView

alba iulia 55 Șoseaua Alba Iulia, foto Google StreetView

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 5 ani

Sincer,nu pricep nimic din poze!Ce dracu' nu-i in regula?In prima poza e o poarta vopsita saseste in verde,in a doua nimic deosebit iar in a treia o alee apartinind domeniului public.Nu vad nimic din jegul de pe bulevardul Milea sau strada Alba Iulia(nu spun nimic de strazile de pamint ca suntem in zi de doliu national).
Raspunde

Astrida Fodora

Acum 5 ani

Chiar tampenie... Care o fi problema pe strada Viilor? Nu e nici un gunoi. Iar pe general Balan ce? E poarta prea ruginita? Manareli ...
Raspunde

Doloc Viorel

Acum 5 ani

Intrarea în Sibiu, dinspre Mediaș, este sub orice critică... sub Viaduct e o mare mizerie iar sub/până în acesta e loc de ...pipi! Păcat că, o așa imagine îi întâmpină pe oaspeții noștri si chiar pe noi, sibienii, la intrarea în Sibiu! Terenurile acelea din zona de sub Viaduct și după el, până în sensul giratoriu, ale cui sunt???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vecina

Acum 5 ani

Pai viaductul poți să-l iei tu acolo ai loc de pipi daca tot ai mirosit ca e pt așa ceva
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

După "performanțele" de la acțiunile de ridicare mașini lumea sa cam lămurit cu legendara Poliție Locală. În realitate au mers frumos pe stradă și oriunde au vazut un teren liber de construcții au dat avertisment... indiferent dacă era "de regulă neîngrădit" sau nu, dacă avea deseuri de vreun fel: vegetale, de la construcții, gunoaie sau dacă era doar iarba crescută mai înalt. Presupun că o dată cu scăderea fondurilor la bugetul local aceste acțiuni se vor înmulții.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus