Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiul va avea un Consiliu consultativ pentru politici de tineret

Sibiul va avea un Consiliu consultativ pentru politici de tineret

Consiliul Județean Sibiu va înființa o structură consultativă pe probleme de tineret, în care se pot înscrie orice organizații sau structuri ale tinerilor și prin intermediul căreia aceștia vor putea propune inclusiv direcții de alocare a banilor publici.

Înființarea Consiliului consultativ pentru politici de tineret (CCPT) este supusă dezbaterii consilierilor județeni în ședința programată pentru după-amiaza zilei de joi. Regulamentul propus pentru acest Consiliu prevede că pot deveni membri, pe bază de solicitare, orice fel de entități reprezentative pentru tineri.

Regulamentul propus pentru funcționarea CCPT enumeră exemplele de structuri de tineret care pot face parte din acest Consiliu: organizații studențești, Ong-uri de tineret (cu condiția să aibă personalitate juridică și să aibă activitate în interesul tinerilor în ultimul an), structuri sindicale sau patronale adresate tinerilor, structurile de tineret ale partidelor politice (dar numai ale acelor partide care sunt reprezentat în Consiliul județean Sibiu), centre de tinere, grupuri informale recunoscute de CJ Sibiu sau “alte persoane reprezentative pentru tineri“.

Odată constituit, acest Consiliu va funcționa fără formă juridică în cadrul CJ Sibiu, domeniile ce pot fi abordate fiind de la cultură, educație și formare la ocuparea forței de muncă, acțiuni de voluntariat, sportive sau de incluziune socială. Reprezentanții CCPT vor putea propune autorităților județene dezbaterea unor teme de interes pentru tineri, dar și direcții de finanțare pentru activitățile de tineret. Consiliul va fi condus de un președinte și un consiliu director format din patru membri. Conducerea CCPT urmează a fi aleasă de plenul Consiliului.

“În scopul sporirii gradului de participare a tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup, administrația locală susține participarea tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret și pentru tineret“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre de CJ pentru înființarea acestui Consiliu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus