Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Euro a atins o valoare record. Peste 4,65 lei

Euro a atins o valoare record. Peste 4,65 lei

Euro închide anul 2017 la cel mai mare nivel din istorie : 4,6597 lei, depăşind astfel cotaţia înregistrată pe 21 noiembrie, când a fost 4,6551. Euro s-a vândut vineri, cu peste 4,7 lei la cele mai mari bănci din România, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de 4,6597 lei/euro, un nou nivel record, relatează News.ro.

A treia bancă din România din punct de vedere al activelor, BRD, a afişat vineri un preţ de 4,7340 lei/euro. Banca Comercială Română (BCR), cea mai importantă bancă din România din punct de vedere al activelor deţinute, vinde euro cu 4,7300 lei/euro. A doua bancă din România, Banca Transilvania, a afişat vineri un preţ de 4,7100 lei/euro, arată Digi24. 

Vineri, 29 decembrie, a fost și ultima zi bancară, iar această cotație va fi referință până pe 3 ianuarie, când vom vedea noile evoluții ale pieței valutare. Un euro mai mare înseamnă rate mai mari, dar şi chirii şi facturi mai mari, acolo unde acestea sunt calculate în moneda europeană. Leul a pierdut teren şi în faţa francului elveţian, care a fost cotat la 3 lei şi 99 bani. În schimb, s-a apreciat în raport de cu dolarul, care a ajuns la 3 lei şi 89 de bani.

Un raport CFA, adică al Analiștilor Financiar Certificați, estima în urmă cu doar câteva săptămâni că anul 2017 se va încheia cu un euro mai scump. Mai mult, aceiaşi analişti spun că pentru orizontul de 6 luni euro poate ajunge la 4 lei și 68 de bani, iar în următorul an poate trece de 4,73 de bani, dacă nu vom avea stabilitate fiscală și vor continua incertitudinile din economie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Teo

Acum 4 ani

Din cauza politicii economice falimentare a guvernului condus de infractorul dragnea, s-au scumpit toate produsele si serviciile,au crescut ratele la imprumuturi,mediul de afaceri este bulversat, iar toate acestea reprezinta doar inceputul .
Raspunde

Bogdanel cu promisiunile de la pesede !!!

Acum 4 ani

Încă o promisiune onorata de pesede noua romanilor , noua sibienilor ; va mulțumim
Raspunde

Comunicat PSD

Acum 4 ani

PSD are un program de guvernare stralucit. Avem bani căcălău, da pe hartie, vă puteți şterge la kur cu ei. Peste 3 ani, o sa va mai dam 100 de lei la salar da facem si euro vreo 7-8 lei. Votaţi PSD, fraierilor.
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 4 ani

Ce nu va convine, cârcotașilor? Tot timpul v-ati dorit mai ieftin, mai ieftin, poftim acum s-a ieftinit leul! Care-i baiul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus