Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Zsolt Varga a câștigat prima ediție White Enduro de la Păltiniș

Zsolt Varga a câștigat prima ediție White Enduro de la Păltiniș

Prima ediție a White Enduro a avut loc ieri la Arena Platoș Păltiniș și a reunit la start 36 de concurenți. Motocicliștii au avut de parcurs între 6 și 11 kilometri, în funcție de clasa în care au ales să se înscrie, pe trasee ce anul viitor se vor regăsi în cadrul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Zolt Varga a câștigat prima ediție White Enduro, iar Raul Braimaș tombola organizată pentru concurenți și se va înscrie gratuit la ediția de anul viitor a Red Bull Romaniacs.

De altfel, toți participanții au fost înscriși într-o tombolă ce a avut ca și mare premiu un loc pe grila de start în raliul de hard enduro din luna iulie 2018, tombolă ce a fost câștigată de Raul Braimaș. Cei 36 au avut de trecut prin două probe, una de calificări și finala fiecărei grupe. În calificări, concurenții au parcurs o singură dată traseul de concurs în timp ce în finale au fost nevoiți să treacă de două ori prin același traseu. Competitorii au avut de ales patru clase, în funcție de greutatea traseului de concurs.

Cea mai puternică a fost clasa SA, unde concurenții au utilizat cauciucuri cu ținte și unde au avut de parcurs un traseu de 11 kilometri în stilul dur al raliurilor de hard enduro. Clasa SB – tot cauciucuri cu ținte - a avut de parcurs 9 kilometri, iar clasele A și B, unde s-au folosit cauciucuri normale de enduro au avut de parcurs 7, respectiv 6 kilometri. Calificările au început în jurul orei 13 iar concurenții au avut ocazia să se adapteze la traseul complicat propus de organizatori. Finalele, în schimb, au început la ora 17 când afară începea să se întunece iar concurenții au fost nevoiți să se bazeze și pe farurile motocicletelor și pe lămpile frontale.

Majoritatea au ajuns la „finish” zâmbitori și bine dispuși dar nu puțini au fost cei care au epuizat și ultima urmă de energie încercând să manevreze motocicleta prin zăpadă sau prin ogașe de noroi. Clasa principală a competiției a fost câștigată de unul dintre cei mai experimentați rideri de hard enduro ai momentului din România, Zsolt Varga. Adesea cel mai bine clasat român la Red Bull Romaniacs și un obișnuit al curselor de hard enduro din România, Zsolt s-a întrebuințat serios pe terenul alunecos din preajma complexului Arena Platoș și a avut de luptat ca să treacă de Nicolae Vasiu și Alex Tara.

Rezultate: Clasa A ( cauciucuri enduro ) 1. Alexandru Nicoară 2. Horea Ciontea 3. Ioan Tara

Clasa B ( cauciucuri enduro) 1. Stelian Moise 2. Marian Căciulă 3. Flavius Sebastian Seica

Clasa SA (spikes) 1. Zsolt Varga 2. Nicolae Vasiu 3. Alex Tara

Clasa SB (spikes) 1. Sean McCabe 2. Norbert Boros 3. Marian Săceanu

Foto: hila.ro

Comentarii

10 comentarii

dan

Acum 3 ani

mergeti sa vedeti ce prapad au facut prin padure !!!
Raspunde

anti-enduro

Acum 3 ani

Chiar nu este nicio autoritate capabila sa opreasca astfel de atrocitati contra naturii? Iarna este necesara regenerarea florei iar fauna hiberneaza....numai de enduro nu era cazul! Cine a organizat astfel de barbarie? Cine a autorizat asta? Noi restul, mai avem dreptul la liniste si aer curat? Cei ce participa au picatura de constiinta?
Raspunde

cauciuc cu tinte

Acum 3 ani

Pentru acest barbar eveniment, trebuie sa-i felicitam pe cei care raspund de asta , nominalizati pe site-ul Arenei Plantos, respectiv Amalia Picu, Alex Radu, Radu Lungu ....banii nu au miros.
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

Ovreiul Andy Fazekas, care-i și patron la Platoș, v-a adus șobolanii ăștia care poluează cu rahaturile lor pe două roți și distrug flora și implicit fauna în jurul Sibiului, inclusiv se cațără pe monumente istorice (zidurile cetății) cu acordul Primăriei Sibiu Red Bull Romaniacs. Nicăieri în Europa civilizată nu o să vedeți porcăria asta, doar aici alogenii pot să radă pădurile și să distrugă patrimoniul istoric!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 3 ani

Luati atitudine impotriva taierilor ilegale de padure,a gunoaielor lasate de excursionisti si nu impotriva celor care practica enduro.
Raspunde

cauciuc cu tinte

Acum 3 ani

Luam atitudine fata de toti cei care-si bat joc de natura, nu sunt unii mai nocivi si altii mai putini....la final rezultatul e la fel. Enduristii in natura sunt nocivi. Punct.
Raspunde

noul cocalarism= enduro

Acum 3 ani

Enuristii sunt si ei, pe langa cele mentionate de tine, toxici si distructivi pentru natura, in egala masura!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

De ce nu preluăm legislația europeană in domeniu ? Atât pentru tăieri , abandonarea gunoaielor dar și enduro necontrolat !
Raspunde

Folki

Acum 3 ani

Ai si to odata dreptate la un articol! Bravoo...insa atat...in rest ramai acelasi liberal (asa zis liberal) prafuit ,demodat si uneori penibil... La Multi Ani anyway alzara!!!
Raspunde

B

Acum 3 ani

Enduristii.. distrugatorii naturii si faunei! “Felicitari” din nou arena platos..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus