Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Apă la popor. Peste 13 mii de litri de apă sfințită în Piața Mare

Apă la popor. Peste 13 mii de litri de apă sfințită în Piața Mare

Botezul Domnului va fi sărbătorit astăzi, în Piața Mare, de la ora 12, cu distribuirea a peste 13 mii de litri de apă sfințită. Vor fi aduse în centrul Sibiului șase butoaie cu o capacitate de aproximativ o mie de litri fiecare și 15 mii de sticle de plastic de jumătate de litru. Alte butoaie cu apă sfințită sunt deja puse în curtea Catedralei Metropolitane.

Sfânta Liturghie se oficiază în această zi în fiecare biserică din oraș, urmând apoi ca preoții și credincioșii să pornească spre Piața Mare, acolo unde apa va fi sfințită printr-o slujbă care va fi oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

  Agheasmă purificatoare

Preotul Constantin Necula îndeamnă credincioșii să bea zilnic puțin din această apă, deoarece asta produce o ”reactivare într-un fel sau altul a stării noastre de bine”. "Agheasma Mare băută înseamnă mai mult decât purificare. Înseamnă o reactivare într-un fel sau altul a stării noastre de bine, de ataşaţi la Dumnezeu, e o reataşare de Dumnezeu. Vrem să bem agheasmă, de aceea suntem ai lui Hristos. Cine nu vrea, nu bea. E bine să faci cât mai mult timp exerciţiul acesta al hrănirii cu anafură şi al ieşirii din sete cu agheasmă, pentru că, de fapt, arată că toate alimentele lumii sunt sfinţite de Dumnezeu, dacă Dumnezeu e prezent în rugăciunea noastră. Nu există unghi al lumii în care harul lui Hristos să nu intre. Iar Agheasma Mare este frumoasă şi din alt punct de vedere, ziua Bobotezei e frumoasă pentru că noi spunem că se sfinţesc toate apele lumii, adică inclusiv ultimul colţişor de pârâu din ultima lume nelocuită de oameni şi acolo harul lui Dumnezeu lucrează neîncetat în favoarea lumii", apreciază preotul Constantin Necula, într-o declarație prilejuită de Sărbătoarea de azi pentru Agerpres.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

ioan

Acum 3 ani

Lux - cred ca esti inca in clasa pregatitoare dupa cum scri.
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

Utati-va si minunati -va cati oameni naivi in secolul xxi traesc in aceasta tara frumoasa ...ma-i lipsea POMOHACI si tacamul era complet...Dar ma gandesc ca osa pastreze apa pentru un eventual incendiu pentru ca politicienii vor ca fiecare gospodarie sa aiba hidrant sau rezerva de apa....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 3 ani

Tu ești un sas cu sârmă în nas fiindcă râzi ca un nesimțit de religia altora. V-ați bătut joc permanent de românii care v-au tolerat pe pământul lor și i-ați tratat ca pe slugi, voi fiind ăia „superiorii”, arienii pluii, deși sunteți un neam de degenerați în care se practică incestul și ies copiii tâmpiți, așa ca tine! Cât despre poponari, voi, protestanții lutherani, bateți de departe toate recordurile cu preotesele voastre bețive și lesbiene și cu popii voștri care se frig la buci. Sunteți urmați de catolici la scurtă distanță. Hai sictir, mă piș pe Săsimea Voastră!
Raspunde

!

Acum 3 ani

Cretin jegos
Raspunde

Claudiu

Acum 3 ani

@Zexe: ai dat dovada de multa prostie si ai facut de ras si Romanii si Ortodoxia. Nu aven nevoie de astia ca tine. Dute si spovedeste-te.
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

Bai "Zexe' eu sunt roman si sibian 100%, dar cei care inca mai cred in religie, au ramas ancorati in Evul Mediu. Cat despre referirile sexuale, am senzatia ca esti un frustrast care se sperie de tot ce inseamna futut mai mult decat acoperit cu plapuma si lumina stinsa. Cu toate ca iti doresti si altceva, dar nu ai curaj decat din spatele monitorului ...
Raspunde

Religia, o forma de incultura

Acum 3 ani

...despre popi orto-popo, mai are rost sa facem vorbire?...
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

@ZEXE Te poti pisa pe Sasimea noastra ...Dar de la Sasimea noastra ati invatat agricultura ordine curatenie organizare si multe altele ...De acea vin ROMANI ca lacustele in GERMANIA la sters curu la batrani ...
Raspunde

ioan

Acum 3 ani

Lux- vazind a doua postare imi vine sa regret ca am indraznit sa comentez cele scrise de un adevarat intelectual.
Raspunde

(-)

Acum 3 ani

Ce moment mai prielnic ar fi putut găsi, "romanii" nostri Lux si Ioan pentru a-si da mana pentru tara, decat acest eveniment simandicos?
Raspunde

BARBAROSA

Acum 3 ani

bai dracilor nereusiti ... sasii nu v au bagat in seama nicicand ! voi sunteti cretini - putori - lasi - lingai - hoti etc si ati mai si votat un sas ca presedinte !! Ar mai fi ceva de spus ? sunteti rasul Europei !! Vedeti numai ce fac Ungurii - Cehii - Slovacii - Polonii - voi in schimb lingeti !!
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

Ai grija sa nu faci apoplexie daca te la "ambalezi" asa tare ...
Raspunde

un cititor

Acum 3 ani

De fapt sunt de plans. Niste oameni la varsta a 3-a, care nu mai au nicio speranta ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus