Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-5°C

DNA: O familie din Ațel, trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciu de peste 500 de mii de lei

09 Ianuarie 2018 16:21

DNA: O familie din Ațel, trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciu de peste 500 de mii de lei

O familie din comuna Ațel, compusă din tată, mamă și fiu au fost trimiși în judecată în stare de libertate pentru declarații false și fals intelectual pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Filip Drăgușanu, consilier în cadrul Primăriei comunei Aţel, alături de Ana Drăgușanu șu Ovidiu Drăgușanu, soție și fiu, sunt acuzați că în perioada 2012-2015, cei trei inculpaţi au depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau în realitate. ”Concret, inculpatul Drăguşanu Filip, profitând de informaţiile la care avea acces în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi cunoscând condiţiile în care pot fi obţinute subvenţiile A.P.I.A., cu concursul membrilor familiei sale, inculpaţii Drăguşanu Ovidiu (fiu) şi Drăguşanu Ana (soţie), în calitate de administrator al SC Cuenca Aţel SRL, a identificat suprafeţele de teren pentru care era posibilă solicitarea de subvenţii şi despre care ştia că nu fuseseră introduse la plată. Activitatea infracţională a fost premeditată şi s-a desfăşurat concertat, pe o perioadă îndelungată de timp, inculpaţii depunând cereri pentru terenurile identificate de inculpatul Drăguşanu Filip ca fiind eligibile şi nesolicitate de titulari la plată, anexând documente prin care au făcut în mod nereal dovada deţinerii legale a terenurilor, documente constând în contracte de vânzare-cumpărare/arendare/comodat şi procese-verbale de punere în posesie alterate/contrafăcute”, se arată în comunicatul DNA. Prin aceste demersuri, inculpaţii au obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 567.810 lei, sumă cu care A.P.I.A. a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cristi

Acum 2 ani

PUSCARIE + CONFISCAREA AVERILOR!
Raspunde

el

Acum 2 ani

Dd la ce partid era tipul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian mandru

Acum 2 ani

Asa codrluta, asa dna! bravo, recuperarea acestui prejudiciu imens si aruncarea in temnita grea a acestei familii de infractori netrebnici va arata foarte bine in bilantul anual pe care il asteptam toti romanii de buna credinta. sibienii mandri va iubesc si va respecta! tot inainte!
Raspunde

Aliana Casoltan

Acum 2 ani

Poporul roman drept credincios a votat PSD! Vrem desfiintarea DNA si a multinationalelor care inrobesc poporul nostru!
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 2 ani

Aliana CASOLTAN(daca as te numesti cu adevarat) esti proasta cu crengi!
Raspunde

mihail

Acum 2 ani

sa vad daca pina la urma ..justitia isi spune cuvantul in cazul acestui....ticalos..care a facut rau unui sat intreg..prin toate matrapazlacurile posibile...fara nici un scrupul...si corupand ...toti primarii sub sefia carora...a actionat..si bineinteles ...oameni din ..directia agricola sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus