Lansată în 2013 drept o aplicație destinată în special turiștilor sau sibienilor care caută alternative de petrecere a timpului liber, aplicația Sibiu City App – destinată telefoanelor inteligente – conține de acum și un modul pentru “raportarea de incidente“.
“Cu câțiva inspectori nu putem ști tot ceea ce se întâmplă“ este printre motivele invocate de primarul Sibiului, Astrid Fodor, referitor la adaptarea unei aplicații pentru telefoanele mobile astfel încât prin intermediul acesteia să poată fi transmise sesizări departamentelor din Primărie.
Modulul “Raportează incidente“ din cadrul aplicației Sibiu City App a fost lansat, oficial, marți după-amiaza, în cadrul unei discuții organizată în curtea interioară a Primăriei Sibiu. “Noi toți trăim în acest oraș și dorim să fie mai bine. Cu câțiva inspectori ai Primăriei nu putem ști tot ceea ce se întâmplă. De exemplu, un bec pe Podul Gării poate sta stricat o săptămână până să fie văzut de un inspector. Eu m-am logat în această aplicație, am transmis o sesizare și în aceeași seară s-a rezolvat problema becului de pe Podul Gării“, a povestit primarul Sibiului una din experiențele sale în testarea modulului de Raportare a incidentelor din oraș. Primarul a precizat că s-a logat în această aplicație fără a folosi vreun element de identificare ce ar fi putut fi recunoscut de către angajații Primăriei Sibiu.
Aproximare: durata intervențiilor va fi redusă cu două treimi
Spre diferență de metodele “clasice“ de sesizare a unor disfuncționalități – precum sesizările scrise depuse prin Registratură ori cele telefonice -, sesizările transmise prin aplicația Sibiu City App vor fi operate mult mai rapid, susține primarul Astrid Fodor. “Toți angajații Primăriei au fost instruiți, știu ceea ce trebuie să facă. Și noi pute vedea incidentele raportate. De multe ori, informațiile nu ajung până la nivelul conducerii, dar acum avem posibilitatea să vedem dacă anumite sesizări au fost sau nu rezolvate. Eu pot să vizualizez la toate serviciile ceea ce se întâmplă. Cred că se va reduce cu cel puțin două treimi din timpul de rezolvare, dar asta depinde și de complexitatea problemei“, a declarat primarul în cadrul evenimentului de lansare a modulului “Raportare incidente“, din cadrul Sibiu City App.Această aplicație a fost descărcată până în prezent de aproximativ 20.000 de ori (fie pentru telefoanele iOS, fie pentru cele Android). “De ce este foarte util? Pentru că punem accent pe transparență, iar acest instrument poate fi foarte util. Punem accent pe comunicarea cu cetățenii, se pune accent pe o comunicare profesionistă, cu răspunsuri la timp. Dorim să rezolvăm mai eficient problemele, iar comunicarea va ajuta la eficientizare. Este simplu și comod de trimis o sesizare, pe drum spre serviciu, școală sau în timpul liber. Modulul permite Primăriei să evalueze mai rapid problema. Inspectorul are din start informații despre locul în care se află problema“, a descris Mirela Gligore, șefa Serviciului Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Sibiu.
“E foarte important ca cetățenii Sibiului să se implice constructiv și asta cred că este o implicare constructivă“, Astrid Fodor, primarul SibiuluiMirela Gligore a arătat că, după transmiterea unei sesizări prin intermediul aplicației în discuție, utilizatorul va primi un mail de confirmare a transmiterii sesizării. Aceasta va fi analizată, într-o primă fază, de către angajații Centrului de informații pentru cetățeni din cadrul Primăriei Sibiu, angajați care vor redirecționa sesizarea către departamentele responsabile. În această fază, un nou mail va fi transmis celui care a realizat sesizarea, pentru a fi anunțat că aceasta a intrat în lucru. Ultimul mail pe acest subiect va fi cel care va anunța rezolvarea problemei.
În zilele nelucrătoare, de primirea acestor sesizări se va ocupa un ofițer de serviciu al Poliției locale. În cazul în care o problemă va fi sesizată de mai mulți sibieni, după un anumit număr de raportări (aproximativ cinci), cei care vor reveni cu sesizări pe același subiect vor fi notificați despre faptul că deficiențele respective au fost, deja, transmise autorităților locale.
Aplicația urmează a fi extinsă – în vederea comunicării cu cetățenii - și cu module care vor conține informații despre șantierele și lucrările publice, anunțuri de interes public și consultări sau dezbateri publice.
Cum funcționează
Noul modul a fost lansat de câteva zile pentru au instalat și actualizat aplicația în discuție. “Introducem în această versiune un modul foarte important pentru locuitorii Sibiului: raportări de incidente. Veți putea folosi aplicația oficială a Municipiului Sibiu pentru a trimite către diverse departamente ale Primăriei incidente și nereguli pe care le găsiți pe străzi sau spațiile verzi ale orașului. Pentru cei care doresc să contribuie activ la curățenia și ordinea orașului nostru, va fi obligatorie autentificarea și validarea printr-un cod primit via SMS a unui număr de telefon“, este unul din mesajele pe care le afișează aplicația Sibiu City App.Odată pornită aplicația și introdus numărul de telefon când este accesat modulul “Raportări incidente“, utilizatorii vor trebui să aștepte primirea unui SMS cu un cod de activare al modulului de sesizare. Acest cod trebuie introdus o singură dată, la realizarea primei sesizări.
Ulterior introducerii acestui cod, utilizatorilor aplicației le sunt afișate 14 domenii predefinite care pot deveni subiect de sesizare: străzi și iluminat, animale pe domeniul public, salubritate, vandalism, utilități (apă și canal, gaz, electricitate etc.), trafic auto, semne de circulație și parcări, parcuri și spații verzi, transport în comun, construcții, bicicliști, angajați în serviciul public, fumat în spații interzis și diverse.
Fiecare din aceste domenii predefinite conține un sub-meniu cu posibilele subiecte de sesizare legate de respectivul domeniu. Spre exemplu, la domeniul “salubritate“ există și subdomeniile “stradă murdară“, “deșeuri abandonate“, “coș de gunoi lipsă sau deteriorat“ și “pubele neridicate“. În plus, fiecare astfel de listă de subdomenii se încheie cu varianta “altele“.
Odată selectat un astfel de subdomeniu, utilizatorul va putea transmite și una sau mai multe fotografii, pas care însă poate fi sărit. Sesizarea va trebui încheiată cu o scurtă descriere a problemei. Aplicația preia locația raportată de sistemul de geo-locație al telefonului, astfel încât nu va mai fi nevoie introducerea vreunei adrese. Cei care doresc, însă, pot transmite sesizarea mai târziu, urmând să aleagă de pe harta orașului locul în care este indicată defecțiunea sau neconformitatea.
După WhtasApp
În primăvara anului trecut, reprezentanții Primăriei Sibiu anunțau că pun la dispoziția sibienilor un număr de WhatsApp (0732 810 940), la care cetățenii erau invitați să trimită sesizări referitoare la starea străzilor.Aplicația Sibiu City App poate fi descărcată atât din AppStore (pentru iPhone sau iPad), cât și din Play Store (pentru telefoanele Android), fiind creată de compania sibiană Eventya.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Podul Gării , strazi , Astrid Fodor , aplicatie , angajati , Primăriei Sibiu , Play Store , Mirela Gligore , Municipiului Sibiu , Raportări Incidente , Aplicația Sibiu City App , Pentru Sibiu , Sibiu City App , După Whtas , Serviciului Relații Externe , sesizari , Servicii Salubritate București
Vizualizari: 9909
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Kukuruku
Acum 9 ore
Kukuruku
Acum 9 ore
Carcotasul de serviciu
Acum 10 ore
Sibian
Acum 10 ore
Gigi