Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

În 2017, s-au născut peste 3000 de copii la Spitalul Județean

În 2017, s-au născut peste 3000 de copii la Spitalul Județean

Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut în 2017 pentru al cincilea an consecutiv. Datele consemnate indică un total de 2990 de nașteri, dintre care 55 gemelare și una de tripleți. Per total, s-au înregistrat 3047 de nou-născuți, dintre care 1587 de băieți și 1460 de fete, cu 6,5% peste numărul nou-născuților din 2016. Comparativ cu anul 2013, numărul nașterilor a crescut cu 21%. 

Cea mai prolifică lună a fost septembrie cu 282 de nou-născuți iar cea mai slabă - aprilie cu 206 nou-născuți. Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară.

Despre maternitatea SCJU Sibiu Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus