Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Iohannis: ”E o situație care mă îngrijorează”. Fifor, desemnat prim-ministru interimar

Iohannis: ”E o situație care mă îngrijorează”. Fifor, desemnat prim-ministru interimar

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit ”profund” de situația generată de demisia premierului Mihai Tudose și a anunțat în urmă cu câteva minute că l-a desemnat în funcția de prim-ministru interimar pe Mihai Fifor. ”Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și e o situație care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eșuate. Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranță politică nu trebuie să genereze instabilitate politică și, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize produsă,iarăși în interiorul PSD. L-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea guvernului. Pentru avea o procedură cât se poate de rapidă, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile de participare la consultări”, a spus Iohannis.

Cine e Mihai Fifor

Premierul interimar este licenţiat în Filosofie, doctor în Antropologie Socială şi a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi Colegiului Naţional de Afaceri Interne. În anul 1994, Fifor a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie, specializare Filosofie, la Universitatea Craiova, iar în 1995 a urmat Masterul în "Literatura română".

Mihai Fifor a devenit, în 2003, doctor în Antropologie Socială, iar în 2007 a mai absolvit Masterul "Managementul Afacerii Publice” la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În anul 2009 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Afaceri Interne "Managementul afacerilor interne", Academia de Politie Al. I. Cuza, precum şi cele ale Colegiului Naţional de Apărare "Securitate şi buna guvernare".

În ceea ce priveşte activitatea profesională, Fifor a fost, între anii 1994-2001, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetări socio-umane "C. S. Nicolaescu-Plopşor" al Academiei Române, după care a deţinut funcţiile de director al Centrului judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Dolj şi manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

În 2015, a fost refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a prelua ministerul Transporturilor.

Fifor a fost luat în calcul de două ori de PSD pentru a prelua şefia Guvernului: în iarnă, odată cu primul Cabinet PSD, şi după demiterea lui Grindeanu. El a refuzat, în şedinţa CExN de luni, să devină premier, potrivit liderilor PSD. (sursa: news.ro)

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Nentu' Van Dame

Acum 3 ani

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) cata consecventa......................
Raspunde

dumi

Acum 3 ani

si profunzime...:))))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicoleta Cuntan

Acum 3 ani

PSD trebuie sa guverneze si sa faca anul centenarului anul bunastarii poporului! Iohanis sa mearga la el in germania cu toti cei tradatori de neam ca ei! Poporul dreptcredincios a votat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius Enescu

Acum 3 ani

Vrem un premier dintre cei care au participat la #rezist sau #vavedem! Ei stiu ce e mai bine pentru tara, fiind cei mai informati in toate domeniile, de la econimic pana la juridic! Dle Presedinte, luati aminte de doleantele romanilor care nu au mers la vot, ca va bate Dumnezeu daca nu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George Soros din Barghis

Acum 3 ani

Important e ca noi, cei 14 insi care protestam zilnic sa schimba guvernul numit de parlamentul ales cu 5 milioane de voturi! Asta e democratia pe care o invatam de la Soros!
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

Au fost 4 milioane reprezentand 22% din populatia cu drept de vot! Indiferent de procent alegerile reprezinta o optiune pentru viitor nu o condamnare a taberei adverse, contrar celor ce ti se spun la latrine si in circularele de partid pesede nu stapaneste si supusi trebuie sa taca. Noi toti, indiferent de optiunea la vot din 2016, traim in aceeasi Romanie si putem sa fim sau nu de acord cu ceea ce face guvernarea ACUM nu ce a promis in campanie! Daca tu crezi sincer ca 3 guverne in 14 luni e ok atunci nu mai am nimic de spus! Mai ales cand nici macar unul nu a fost decapitat de proteste sau presiuni externe ci stric din interior!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus