Duminică,
17.10.2021
Innorat
Acum
11°C

Flashmob #22: Sibienii se pregătesc de plecarea la București

Flashmob #22: Sibienii se pregătesc de plecarea la București

Protestele din Zona liberă de corupție continuă. Miercuri la ora 12:00 au fost în jur de 70 de persoane prezente în fața sediului PSD Sibiu. Sibienii se pregătesc de plecarea la București, de pe 20 ianuarie. Până la orele amiezii erau peste 50 de persoane înscrise pentru transportul cu trenul, în timp de alte câteva persoane au anunțat că vor merge cu mașinile în capitală.

Ploaie, vânt, zăpadă, protestatarii sunt mereu în Zona liberă de corupție, la ora 12 fix. Nu renunță indiferent de vreme, spun ei, iar pe 20 ianuarie vor fi prezenți în număr cât mai mare la București. Peste 50 dintre protestatari au anunțat deja că aleg să meargă împreună, cu trenul, iar astăzi este ultima zi de înscrieri pentru drumul la comun cu această modalitate de transport.

„În 20 ianuarie, toate drumurile duc la București! O parte din comunitatea Vă vedem din Sibiu urcă în tren și se alătură protestului masiv din București. Vor veni oameni din toată România, așadar vă încurajăm să veniți cât mai mulți. Acum e momentul să acționăm, când legile Justiției ajung la Curtea Constituțională și la Președinte, și când se încheie vacanța parlamentară! Apelul este deschis oricărui sibian care vrea să ni se alăture. Dacă ești peste 50% sigur că vrei să vii, te rugăm să te înscrii aici: http://bit.ly/2qUpx4p. E important să știm pe câți contăm”, este mesajul celor care au creat evenimentul „Vă vedem din Sibiu merge la București, pe Facebook.

Scriitorul Radu Vancu, unul din protestatarii care vin constant în Huet pentru protestele #văvedemdinsibiu, spune că nimeni nu se va lăsa impresionat de vremea rea.

„Nu renunțăm. Nu vremea ne impresionează, nu vremea ne sperie, ceea ce este înspăimântător este dorința de distrugere pe care PSD și ALDE o pun în operă în Parlament și, iată, și în Guvern. Îmi vine și acum greu să cred că un partid se poate manifesta atât de autodistructiv și distrugându-ne și pe noi odată cu ei. E incredibil ce se întâmplă. În orice caz, pot conta pe faptul că noi vom fi aici atâta vreme cât e nevoie, până vor accepta că ceea ce se întâmplă este inacceptabil”, spune scriitorul.

Privirile sunt acum în mare parte îndreptate către președintele Klaus Iohannis.

„Așteptările sunt împărțite. După cum am văzut, unii cer varianta radicală, nucleară să-I spunem așa, cea a refuzului de a numi premier de la PSD, pentru că PSD a demonstrat că e incapabil să guverneze. Cealaltă cale, mai rațională, dar cumva injustă etic, este cea a acceptării acestei numiri ridicole și aberante pe care PSD a propus-o, în așa fel încât PSD-ul să guverneze așa cum poate, adică incoerent și cu rezultate economice proaste. În ceea ce mă privește, aș spune că a doua variantă este cea preferabilă, cu condiția ca nici acest al treilea sau al patrulea prim-ministru, dacă o luăm pe Sevil Shhaideh în calcul, să nu se atingă de legile justiției”, spune Radu Vancu.

Cât despre drumul spre București de pe 20 ianuarie, scriitorul va fi prezent, dar va merge cu mașina proprie.

„Din comunitatea #vavedemdinsibiu suntem cel puțin 70 de oameni care ne vom deplasa. Poate vom fi chiar mai mulți până sâmbătă. Mergem acolo pentru a arăta că nu numai Bucureștiul militează împotriva coaliției de la guvernare și din Parlament”, explică Vancu.

Trenul către capitală va pleca sâmbătă de dimineață, la ora 6:43 și ar urma să ajungă la București la ora 12:05. De asemenea, organizatorii deplasării încearcă să găsească un loc de cazare la comun, într-un hostel.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

apostol

Acum 3 ani

Cazarea se face la Sura Dracilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus