Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

A paralizat de patru ori, însă nu s-a oprit din gimnastică. Povestea unui sibian, fost membru în lotul național

A paralizat de patru ori, însă nu s-a oprit din gimnastică. Povestea unui sibian, fost membru în lotul național

Are peste 50 de medalii, dintre care aproximativ 30 sunt de aur și a făcut parte din lotul național de gimnastică al României. De curând, a participat la preselecțiile emisiunii „Românii au talent” și a trecut în etapa următoare. Iar dacă, la prima vedere, totul pare lapte și miere, pentru sibianul Claudiu Ilie Mitea viața nu a fost deloc ușoară. De la șase ani a renunțat la joacă pentru a se antrena, iar la 16 ani sănătatea a început să-i scârție. Până la 18 ani, paralizase deja de patru ori, însă nici pentru o secundă nu a dat vreun semn că ar vrea să renunțe.

Claudiu Ilie Mitea are 26 de ani și s-a născut la Sibiu. Copil fiind, părinții l-au dat la gimnastică. Asta deși el și-ar fi dorit să facă fotbal. „Însă fotbal poate face oricine, pe când gimnastica este un sport mai complex”, i-au spus părinții. În scurt timp, a prins drag de acest sport și nu se mai dădea dus din sala de antrenament.

„Toată partea stângă îmi paralizase”

La 9 ani a participat la primul lui concurs. Însă nu a fost la nivel local sau național, ci a ajuns direct la o competiție internațională. „Atunci am luat prima medalie de aur și am făcut și prima mea năzbâtie. Am concurat pentru Ungaria fără să-mi dau seama. M-am dus, am sărit și nu mi-am dat seama că nu am mers când trebuia. S-a anulat, iar când m-am dus pentru România, am făcut o săritură mult mai proastă. Însă, și așa am luat aur cu echipa. Am făcut un concurs foarte bun”, își amintește tânărul.

claudiu mitea medalii

Câțiva ani după aceea, a fost selectat de către un club din Timișoara, unde s-a antrenat din răsputeri și a dat tot ce avea mai bun la fiecare concurs la care a participat. La 14 ani, a ajuns în lotul național de gimnastică. Însă, nu a putut rămâne mai mult de doi ani. Și nu pentru că nu făcea față, ba chiar se spunea despre el că este urmașul lui Marian Drăgulescu, ci pentru că și-au făcut apariția problemele de sănătate. „La 16 ani, am paralizat pentru prima dată, pe partea stângă. Au început să-mi amorțească degetele și, după puțin timp, când am vrut să fac o săritură, mi-a amorțit talpa piciorului stâng. Am fost trimis la Sibiu, au crezut că e ceva de la coloană, am făcut investigații, iar într-o săptămână am fost terminat. Toată partea stângă îmi paralizase. Nu mai puteam să duc mâna la gură să mănânc. Eram ca o legumă. Cauza nu se știe nici în momentul de față. Nu există tratament, dar pot să zic că prin rugăciune, încredere și atitudine în șase luni de zile mi-am revenit complet”, povestește Claudiu.

Tratament cu venin de albine. „Am avut mii de înțepături”

După ce s-a pus pe picioare, a început din nou să se antreneze și a fost chemat înapoi în lotul național. „România avea nevoie de o medalie de aur, iar eu eram bun la sol și la sărituri. Se spunea de mine că eram urmașul lui Marian Drăgulescu”.

claudiu mitea (3)

S-a antrenat serios vreo două luni de zile și a avut și primul lui concurs național, unde a făcut o impresie bună. A abținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz. Însă, bucuria nu l-a ținut prea mult deoarece, la două săptămâni după concurs, „mi-au amorțit ambele picioare. M-am întors înapoi acasă, alte zile de perfuzii și atunci am început un tratament cu venin de albine. Mă înțepau albinele, aici la o policlinică din Sibiu. În decursul a câțiva ani am avut mii de înțepături. Le puneau pe mine și mă înțepau. Problemele mele de sănătate, spun medicii, sunt neurologice și nu se cunoaște vreun tratament. Dar, după vreo cinci luni mi-am revenit. După aceea, m-am antrenat tot singur, aici la Sibiu. La concursuri iar am luat medalii, iar pe la 18 ani am paralizat a treia oară pe partea dreaptă”, spune tânărul gimnast.

A patra oară a paralizat complet

Cu multă perseverență, și-a revenit și a treia oară, dar a lăsat-o mai moale cu antrenamentele. Făcea sport doar pentru el, cât să-și mențină condiția fizică. Însă, și așa, „după câteva luni, am paralizat complet: mâini, picioare, trunchi. Simțeam furnicături în tot corpul, parcă îmi era invadat de furnici. Nu puteam să stau pe nicio parte. Când mă puneam pe pat, parcă mă punem pe cuie. Mi-am revenit și a patra oară și am mai luat medalii și de atunci”, își amintește Claudiu. Iar aceea a fost ultima dată când a mai avut probleme de sănătate.

claudiu mitea 4

Deși a lăsat-o mai ușor cu sportul, nu a putut să renunțe de tot. De mai bine de patru ani de zile este antrenor de fitness și nutriție sau life coach cum îi place lui să spună. Locuiește de un an și jumătate la București, însă vrea să se întoarcă la Sibiu pentru că și aici sunt oameni care au nevoie de sfaturile lui.

A trecut în etapa următoare la „Românii au talent”

Recent, a fost la preselecțiile emisiunii „Românii au talent ”și a trecut în etapa următoare. La televizor va apărea în luna februarie, când vor începe difuzările de la audiții. „De mult am vrut să ajung la oameni, să-i inspir prin povestea mea de viață. Vreau să-i încurajez, să le arăt că se poate să te trezești din toate problemele. M-am dus cu un moment de dans contemporan combinat cu gimnastică, dar nu am fost la cote maxime, puteam mai mult. Ce mi-a plăcut foarte mult e că am reușit să transmit ce voiam. Le-am zis că azi sunt antrenor de fitness și nutriție, iar azi oamenii sunt lipsiți de propria încredere și se complac în comoditate. Fac lucrurile după vremea de afară: nu fac sport pentru că plouă. Oamenii ar trebui să se pună pe primul loc, să lupte pentru propria persoană. Din păcate, oamenii se complac în mediocritate. Azi poți să schimbi totul, însă oriunde mergi și orice faci, mergi cu tine, nu fără tine. Oamenii nu înțeleg echilibrul, dacă arăți bine, nu înseamnă că te simți și bine”, povestește tânărul.

claudiu mitea (4)

Deși nu a fost dintotdeauna credincios, după ce a supraviețuit unui accident grav cu motorul, la 25 de ani, a conștientizat că cineva acolo sus îl iubește. „Pe rețelele de socializare toată lumea spunea că Dumnezeu m-a iubit și de aceea am supraviețuit accidentului, iar acele vorbe m-au făcut să conștientizez că Dumnezeu m-a salvat de atâtea ori. Rugăciunea, credința și D-zeu au fost cele care m-au scos de fiecare dată”, concluzionează sibianul.

claudiu mitea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 10789

Comentarii

1 comentarii

un cititor

Acum 5 ani

Respect
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus