Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Freestylerii de la Miecurea Ciuc, marii câștigători ai Arena Freestyle Open

Freestylerii de la Miecurea Ciuc, marii câștigători ai Arena Freestyle Open

Tineri temerari din întreaga țară au sosit în weekend la Arena Platoș Păltiniș pentru unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului, Arena Freestyle Open. Concurenți din București, Miercurea Ciuc, Brașov, Baia Mare, Bistrița sau Brăila au venit să se întreacă în sărituri care mai de care mai spectaculoase cu sibienii. Concurenții au avut de trecut prin două probe, una de Big Air și una de Jib, pe țevile amenajate în funpark-ul complexului. Mai mult, micuții cu dizabilități au avut ocazia să învețe sporturi pe zăpadă, de Ziua Internațională a Snowboardului.

Întrucât concurenții au dovedit că se află la un nivel ridicat, prima secțiune a concursului a fost modificată iar fiecare concurent a trebuit să execute cinci sărituri față de trei cât trebuia inițial, iar două dintre cele cinci trebuiau să fie diferite. Modul în care a fost amenajat traseul de sărituri a fost extrem de provocator pentru concurenți, care s-au întrecut în răsuciri și rostogoliri de 360, 540 și chiar 720 de grade dar și în numeroase alte trick-uri tehnice. La categoria ski, concurenții din Miercurea Ciuc au ocupat toate cele trei poziții ale podiumului prin Pap Koppany, Dan Marcu și Virginas Bando. La snowboard, Mateo Spagli din Sibiu a „spart” podiumul ciucanilor și a luat locul III. Pe II s-a clasat Zoltan Reisz în timp ce câștigătorul clasei a fost Gergo Iszlay. Nici cei mai tineri nu s-au lăsat mai prejos. Marton Antal, 15 ani, din Miercurea Ciuc a luat trofeul la ski rookies cu un 360 și backflip spectaculos.

La proba de Jib s-au „încins” mai tare riderii care se simt comod pe țevi și care au încercat unele dintre cele mai grele trick-uri posibile. Ca și la Big Air, fiecare concurent a avut dreptul la cinci trick-uri dintre care s-au ales cele mai bune două. Pap Koppany a câștigat și la Jib, urmat de sibianul Ștefan Mirescu și de Bando Virginas. La snowboard, bistrițeanul Adrian Pop a terminat concursul pe prima poziție urmat de Alexandru Zilișteanu din Brăila și Peter Almași din Baia Mare. „Am fost plăcut surprinși de calitatea acestor două concursuri, am avut un nivel ridicat de competiție, cu trick-uri extrem de dificile dar în același timp foarte spectaculoase. Ne bucurăm că nivelul acestei competiții crește de la an la an”, spune Radu Lungu, organizator de competiții la Arena Platoș Păltiniș. Premiile concursului au fost oferite de Red Bull, Kaufland x-treme Games, magazinul H2O și Schiuri Reghin.

Lecții pentru copii cu mici dizabilități

Ziua Internațională a Snowboardului a fost sărbătorită duminică la Arena Platoș Păltiniș. În Burton Riglet Park a fost amenajat un traseu de începături cu contrapante și valuri construite special ca cei mici să poată face primele alunecări în condiții de siguranță, alături de echipa de specialitate. Împreună cu Fundația Un copil, o speranță, echipa Boarders learn to ride Center din Sinaia a adus în park 15 copii cu mici dizabilități care s-au bucurat de o zi minunată, plină de aventuri și adrenalină.

„E un proiect tare drag nouă, pe care deja îl desfășurăm de trei ani și ne dorim să îl reedităm cu fiecare ocazie. E minunat să vedem atâta bucurie pentru acești copii minunați. S-au simțit nemaipomenit și au fost foarte receptivi la lecțiile de snowboard”, spune Tiberiu Macavei, organizatorul evenimentului.

În același timp, freestylerii care nu s-au săturat cu prima zi de concurs au revenit în funpark, cu sărituri la kickere și pe primul fun-box instalat în snowparkul complexului. Concursul s-a încheiat la kink-box și pe un mini-quarter pipe extrem de apreciat de tinerii în căutare de adrenalină.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus