Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Statistică: 89 de morți în accidente, în Sibiu, în ultimii doi ani

Statistică: 89 de morți în accidente, în Sibiu, în ultimii doi ani

Pe drumurile din județ au murit în ultimii doi ani 89 de oameni, în urma a 547 accidente rutiere grave, se arată într-o informare transmisă de Ministrul de Interne, Carmen Dan, deputatului PNL, Constantin Șovăială. În total, între 2015 și 2017 în județ au avut loc 944 de accidente rutiere ușoare, soldate cu 1234 de persoane rănite ușor. Principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere pe drumurile din județ sunt viteza excesivă, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității pe trecerile pietonilor.

Ministrul Carmen Dan susține că numărul morților în urma accidentelor rutiere va scădea până în 2020 cu 50%. ”În vederea reducerii numărului de accidente rutiere și a creșterii siguranței participanților la trafic, poliția rutieră va continua acțiunile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în contextul necesității atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene și anume: reducerea cu 50% a mortalității din accidente rutiere în perioada 2010 - 2020”, scrie ministrul Carmen Dan în răspunsul transmis deputatului sibian.

Măsurile luate de polițiști constau în campanii de educare și activități preventiv-recreative sub egida campaniei ”Alege viața!”, se mai arată document.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus