Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
11°C

Noi discuții pentru Cartierul Arhitecților: “creșă, grădiniță, servicii publice. Poate chiar în următorii doi ani“

Noi discuții pentru Cartierul Arhitecților: “creșă, grădiniță, servicii publice. Poate chiar în următorii doi ani“

Discuțiile purtate între primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, și cei care au protestat miercuri în fața Primăriei au fost continuate și în dimineața zilei de joi, în birourile administrației cisnădiene. Reprezentanții Asociației pentru dezvoltarea Cartierului Arhitecților au publicat câteva din discuțiile avute.

Potrivit reprezentanților Asociației (ADAC), întâlnirea a avut loc la inițiativa Primăriei Cisnădie și a durat aproximativ două ore. În cadrul acestor discuții, reprezentanții ADCA au fost sfătuiți să își schimbe domiciliul în Cisnădie. "Cu cât mai mulți copii care figurează pe Cisnădie (părinții având carte de identitate cu adresă de Cisnădie), cu atât ar avea autoritățile "presiunea" necesară să facă în cartier creșă/ grădiniță. Altfel, nu pare justificat", se arată în rezumatul discuțiilor publicat de cei de la ADAC pe pagina lor de Facebook.

Locuitorilor din Cartierul Arhitecților le-a fost transmis că Planul urbanistic general al Cisnădiei nu prevedea unități de învățământ în zona în care a explodat din punct de vedere imobiliar, iar aceste terenuri au fost prevăzute în planurile urbanistice zonale aprobate ulterior. În ceea ce privește terenurile pentru aceste clădiri publice, există discuții pentru preluarea a aproximativ 20.000 de mp. "La 100 de metri de ferma Seviș înspre Sibiu urmează să primească teren de la investitori. Ar fi vorba de două ha, spațiu unde intenționează să facă creșă, grădiniță, servicii publice, un punct de colectare taxe și impozite, un spațiu pentru servicii de Gospodărire Orășenească, pentru a avea utilajele mai aproape. Poate chiar în următorii doi ani", anunță reprezentanții ADCA.

Cetățenii rugați să semnaleze construcțiile ilegale

Discuțiile cu primarul Cisnădiei au atins și subiectul respectării autorizațiilor de construire. "Zona Cartierul Arhitecților nu a fost sub control până în ultimii doi ani, iar cu precădere începând de anul trecut s-au dat amenzi consistente pentru nerespectarea autorizațiilor de construire. Dacă oamenii văd că se desfășoară lucrări fără panou, ori în afara/cu depășirea autorizațiilor de construire, să semnaleze acest lucru Primăriei, care va lua măsuri".

În ceea ce privește situația drumurilor, executivul local a transmis cetățenilor că este în interesul localității să preia cât mai târziu în administrare drumul județean, deoarece acest lucru va genera costuri crescute. În ceea ce privește amenajarea unui trotuar iluminat pe marginea drumului, acest lucru va depinde de predarea terenurilor în proprietatea orașului Cisnădie. " Situația preluării străzilor: întâi se preia în domeniul public strada, apoi utilitățile. Acesta este motivul pentru care oamenii încă plătesc iluminat public pe strada publică. În acest sens, pentru șase străzi aflate deja în domeniul public urmează preluarea utilităților", mai arată cei de la ADCA.

La finalul întâlnirii, dl. primar a reluat lista promisiunilor făcute în cadrul întâlnirii cu reprezentanții ADCA, sintetizând astfel: 1. Stații de autobuz; 2. Măturat străzi publice (și deszăpezirea când e necesar); 3. Amenajarea str. Petre Antonescu și mutatul stâlpilor; 4. Aferent, condiționat de situația terenurilor și de identificarea soluțiilor legale, preluarea și amenajarea trotuarului de lângă DJ.

Sursa: ADCA

Întâlnire cu primarul în cartier pentru stațiile de autobuz

În cursul zilei de vineri, cei de la ADCA au anunțat că primarul Gheorghe Huja va veni în Cartierul Arhitecților pentru a discuta cu cetățenii de aici. "Mâine, la ora 10:00 - 10:15, domnul primar va fi în cartier. Str. Petre Antonescu este drum de exploatare, nu este privat, poate investi în ea. Astfel, urmează să evalueze mutarea stâlpilor de electricitate, pentru a putea demara lucrările de pietruire a străzii, cu termen până în luna mai. Dacă primarul Șelimbărului face drumul de legătură, prin rectificare bugetară va face asfaltarea acestei străzi. Tot mâine, locuitorii de pe Daniel Renard pot discuta cu dl. primar în legătură cu predarea/preluarea străzii în domeniul public, deoarece strada este în cea mai mare parte amenajată, iar Primăria va amenaja porțiunea rămasă nepavată. Până la finalizarea lucrărilor de construcție prin pietruirea acelei porțiuni, ulterior - amenajare corespunzătoare. Tot mâine vor fi identificate în cartier locurile unde vor fi amplasate stațiile de autobuz", mai anunță cei de la ADCA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Hun

Acum 4 ani

Macar are bun simt si sta de vb cu cetatenii. Mereti la babaciune sa vedeti daca va baga in seama. Si grecu si huja si primarul din Cristian sunt oameni cu care poti sta la o masa Sa faci un plan metropolitan, dar besinoasa din Sibiu se crede dzeu. N-ai cu cine. Altfel s-ar putea lega toate comunele printr-un tren urban/ tramvai, strazi comune , complex metropolitan cu de toate, linii de centura etc, asta e. Am luat teapa cu babuta mortaciune
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

De ce nu pun Grecu și Huja de o școala împreuna pentru a ușura accesul elevilor din noile cartiere ? Se degresează Sc 6 care blochează traficul !
Raspunde

marcel

Acum 4 ani

Tren urban/tramvai, da! aia e solutia aerisirii orasului. Fac naveta in Sibiu zilnic si jur ca as lasa masina acasa in favoarea unui tren care merge la intervale regulate fara probleme. Din pacate cred ca e doar un vis trenul care leaga comunele de oras....
Raspunde

Ella Manu

Acum 4 ani

Eh, vazurati? Încet si cu răbdare....se rezolva. Pe cand si o magistrala de metrou intre Textila si Arhitecților, ca-i cam aceeasi distanța ca intre Piața Unirii si cartieul Militari din București?
Raspunde

Nelly

Acum 4 ani

Textila ta prefera sa circule cu "Sultzerul", asa ca lasa magistralele de metrou in pace...
Raspunde

Nobody

Acum 4 ani

Au aparut constructii care au in componenta lor mai multe apartamente decat locuri de parcare. Rezulta in blocarea strazilor. Daca te uiti pe placutele din fata constructiilor, au autorizatie de constructie. Sunt strazi pe unde nu mai ai loc sa treci seara. Cam aceleasi cladiri au si un grad de ocupare mare pe terenul aferent. Nu sunt norme in sensul asta?
Raspunde

Cetateanul turmentat

Acum 4 ani

Minciuni sa calmeze spiritele .Cat despre baba sasaloaica Fodor sa redenumesca echipa de fotbal cu numele ei adevarat FC Sibiu ca doar nu sunt 99% sasi si restul prostii ei .Sa faca contracte cu firme oneste (unde interesele de spaga pentru sasaloi sa fie nule) de astfaltare a strazilor ca nu a venit bine zapada si sunt cratere pe Calea Cisnadiei si nu numai ....as face o lista enorma cu lipsurile dar m-ar prinde dimineata si v-ar plictisi .
Raspunde

sasalau aus heltau

Acum 4 ani

Bla...bla...bla...camataru semianalfabet huja incearca sa dreaga busuiocu...nu-i va tine vrajeala insa...zgomot de catuse de la DNA pt el si clica lui de sifonari ordinari din primaria Cisnadie!
Raspunde

sasalau aus heltau

Acum 4 ani

si nu mai moderati jurnalisti venetici penibili ai TS!!!
Raspunde

Cristi

Acum 4 ani

Si acum sa vedem ce scrie in ORDINUL Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, EMITENT: MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: ART. 11 (1) Distanţele minime de protecţie sanitară între teritoriile protejate şi o serie de unităţi care produc disconfort şi riscuri asupra sănătăţii populaţiei sunt următoarele: - Ferme şi crescătorii de taurine, între 201 - 500 capete: .......... 200 m - Ferme şi crescătorii de taurine, peste 500 de capete: ............. 500 m
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Scufundacul activist

Acum 4 ani

Huja, cum o fi el, cum n-o fi, are mare dreptate si le-a dat peste nas emigrantilor din tara lui "decat", care au dat 20.000 pe un ap. de 3 camere si care acum vor conditii de Dubai..."Marii" antreprenori sibieni sunt varful societatii mondiale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus