Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

A murit fondatorul IKEA

A murit fondatorul IKEA

Miliardarul Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a decedat la vârsta de 91 de ani, a anunțat astăzi compania suedeză de mobilă înfiinţată în urmă cu jumătate de secol şi renumită astăzi în lumea întreagă, informează Reuters, citat de Agerpres. Kamprad a fondat Ikea în 1943 pe când avea doar 17 ani, dar a cunoscut sucesul abia în 1956 când compania a iniţiat vânzarea de mobila neasamblată.

Ideea i-a venit lui Kamprad pe când privea la un angajat în timp ce demonta picioarele unei mese pentru a încăpea în maşina unui client şi şi-a dat seama că economisirea spaţiului înseamnă economisirea banilor.  În prezent, Ikea se apropie de venituri anuale de 50 de miliarde de euro. ''Unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului al XX-lea, Ingvar Kamprad a încetat din viaţă împăcat, la domiciliul său din Smaland, Suedia, în ziua de 27 ianuarie'', a precizat compania.

Născut la 30 martie 1926, în sudul Suediei, Kamprad a început prin a vinde chibrituri vecinilor pe când avea cinci ani. În scurt timp şi-a diversificat gama de produse cu seminţe, decoraţii de Crăciun, creioane şi pixuri. ''Ingvar Kamprad a fost un mare antreprenor în spiritul zonei de sud a Suediei - muncitor şi încăpăţânat, cordial şi cu o sclipire jucăuşă în ochi'', se mai spune în comunicatul companiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus