Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Jurnalistul Marius Constantinescu își lansează ultimul volum, la Sibiu

Jurnalistul Marius Constantinescu își lansează ultimul volum, la Sibiu

Jurnalistul Marius Constantinescu vine la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu miercuri, 7 februarie, de la ora 18.30, pentru a lansa cel mai nou volum al său, „Rosé”. Alături de acesta vor vorbi invitații Radu Vancu și Dragoș Varga.

Adunate de prin fel de fel de locuri și mixate strategic cu varietăți inedite, textele lui Marius Constantinescu desenează corpul unui volum sprințar, ca un vin sec, prietenos, de cursă lungă. Parfumuri, oameni, călătorii, deserturi, vinuri, părinți, prieteni și singurătăți, portrete, Paris, camere, cravate și o plajă goală. Marius Constantinescu scrie despre toate și toate îl scriu pe el. Multe din textele din această carte sunt guvernate de plăcere. Gusturi, senzații, amintiri, culori, texturi, vederi. Poate cele mai multe. Vrăjesc palatul, se volatilizează repede și lasă locul altora, cu persistența mai îndelungată și buchet mai consistent.

Marius Constantinescu, prezentator și realizator radio-TV, a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în 2002. După opt ani de radio, a descoperit televiziunea și libertatea dată de jocul cu imaginea. Carte de vizită sunt titlurile pe care le-a transformat în repere: Marile picturi ale lumii, V… de la vizual, Jurnal Cultural, Profil. Poveste. Personaj (TVR Cultural, TVR 1, TVR 2). Din 2005, a fost legat de fiecare ediție a Festivalului Internațional George Enescu, realizând interviurile (exclusivități naționale) cu cei mai importanți artiști invitați.

A obținut trei premii APTR, unul dintre ele pentru Profil. Poveste. Personaj, proiect care a devenit și carte. În 2013 a publicat CORTEZ, un alt fel de biografie a celebrei mezzo-soprane Viorica Cortez, reeditată în 2015, când i-a apărut și Press Pass. Interviuri și pagini de jurnal de la Festivalul Internațional George Enescu, edițiile 2011 și 2013. În prezent, Marius Constantinescu prezintă și coordonează seria Interviurilor Enescu 2017 (TVR), semnează editoriale de art & lifestyle, este MC pentru evenimente culturale de anvergură și susține cursuri și ateliere de perfecționare pentru publicul matur.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Zexe

Acum 5 ani

Și ăsta este la fel de „celebru” ca Radu Vancu. Nu a auzit nici dracu' de el! Singurul mod în care anonimii ăștia se pot face cunoscuți este participarea la proteste. Nu mai este suficient să-ți lași barbă ca să pari 'telectual și poet neînțeles de plebe, acum toți tinerii sunt nebărbieriți.
Raspunde

Liviut Teleormaneanu

Acum 5 ani

Stimata duduie, in titlu scrieti ca e ultimul volum iar mai jos ca e cel mai nou volum. Va puteti decide daca omul acela, autorul , este sau nu in faza terminala a vreunei boli incurabile care il aduce in imposibilitatea de a mai scrie ?
Raspunde

...

Acum 5 ani

Liviule, ultimul, dar nu cel de pe urma... Si apoi nu stii niciodata ce aduce ziua si noaptea... E ultimul scris pana in prezent.. M-ar fi interesat sa vad despre ce e vorba, dar daca apar si superintelectualii Vancu si Varga, ma lipsesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus