Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Tesla, scoasă din programul de subvenții german

Tesla, scoasă din programul de subvenții german

Conform unor surse, mașina Tesla S Sedan nu poate fi comandată în Germania fără pachetul de confort, ceea ce o face prea scumpă pentru a se califica în programul de subvenții. O asociație guvernamentată germană a eliminat Tesla de pe lista mașinilor electrice eligibile pentru programul de subvenții, Model S Sedan fiind considerat prea scump pentru a se califica.

Conform purtătorului de cuvânt BAFA (German Federal Office for Economic Affairs and Export Controls), nu se poate comanda versiunea de bază a automobilului Model S fără funcțiile suplimentare, prețul depășind pragul de 60 000 Euro (71.500 de dolari).

Anul trecut, Germania a lansat programul de subvenții, în valoare totală de 1 miliard de Euro, finanțat în parte de industria auto germană. Scopul este încurajarea cumpărării de mașini electrice. În cadrul programului, la achiziționarea unei mașini electrice, se obține un discount de 4 000 Euro, iar a unei mașini hibrid, de 3000 Euro.

Tesla a negat faptul că mașinile produse de companie ar fi prea scumpe pentru program. Reprezentanții firmei au declarat: „Aceasta este o acuzație complet falsă. Oricine din Germania poate comanda un automobil Tesla Model S, varianta de bază, fără pachetul de confort, și chiar am livrat asemenea mașini către clienți.”

Fabrica de automobile susține că limita superioară a prețului a fost stabilită inițial de guvernul german pentru a exclude Tesla, dar că mai târziu, s-a ajuns la un compromis „care-i permite companiei Tesla să vândă o variantă de bază a autovehiculului, ce se califică în programul de subvenții și poate fi îmbunătățită ulterior, după dorința clientului.”

tesla-model-s Tesla Model S

De asemenea, compania a declarat că va investiga dacă li s-a refuzat clienților dreptul de a achiziționa o variantă de bază a mașinii: „Dacă un agent de vânzări i-a spus vreunui client că nu poate cumpăra varianta de bază a Model S, fără pachetul de confort, această practică este împotriva politicii și procedurilor noastre, așadar, vom investiga și lua măsurile necesare”.

Informații oferite de WeltKlasse Automobile, importator și distribuitor autovehicule second-hand.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus