Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

A fost omologat primul model Tesla X 100 D din România. În Sibiu

A fost omologat primul model Tesla X 100 D din România. În Sibiu

Primul model Tesla X cu noile motoare care dau o autonomie de peste 500 de kilometri a fost omologat în România în această săptămână, fiind cumpărat de un sibian. ”Modelul a fost omologat, fiind nevoie de această operațiune deoarece este primul model de Tesla X de acest tip adus în România”, a declarat directorul RAR Sibiu, Cătălin Oțetea. ”Modelul Tesla X se produce din 2015, însă ei upgradează permanent motorizările, pentru a îmbunătăți performanțele mașinii. Acest model, X 100D are o autonomie de peste 500 de kilometri. Este mult mai eficient și mai rapid decât cele precedente”, susține proprietarul mașinii.

Mașina are șapte locuri și măsoară în lungime puțin peste cinci metri, iar viteza maximă este de 250 km/h. Un astfel de model depășește ca preț o sută de mii de euro.

Tesla Model X 100D, modelul achiziționat în Sibiu, are două motoare, unul pe față de 263 de cai-putere şi cel din spate de 510 CP. Mașina poate accelera de la 0 la100 km/h în 3,2 secunde şi să parcurgă primii 400 de metri în 11,7 secunde. Noul model Tesla poate parcurge până la 560 km fără să aibă nevoie de alimentare.

tesla cazan

Programul Rabla Plus ocolește Tesla

Românii care vor să-și cumpere un autoturism Tesla nu vor putea beneficia de subvenția de aproape 10 mii de euro pentru achiziționarea unui model Tesla 100% electric. ”Precizăm că Tesla Motors nu se regăsește în Lista producătorilor validați în cadrul Programului privind reducerea emisiilor cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, pe județe, care au încheiat contracte cu Administrația Fondului pentru Mediu”, susține ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, întrebată de ce nu figurează Tesla în programul Rabla Plus. Cu alte cuvinte, Tesla nu are nici un magazin în România, deci e imposibil să intre în program. Nu va exista, pe de altă parte, nici posibilitatea ca vreun dealer să preia pentru România vânzarea autoturismelor Tesla.  ”There are no Tesla dealers. Just tesla owned stores”, susțin reprezentanții companiei solicitați să răspundă la această chestiune.

Cel mai apropiat magazin Tesla se află la Viena. Dincolo de capitala Austriei, în Est, nu mai există nici un alt magazin al companiei americane.

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

tavi

Acum 6 ani

o corectura , acest model poate merge 565 km NEDC range, sigur peste 500 km cu un "plin" conform site-lui tesla.com si confirmant de proprietar
Raspunde

Beowulf

Acum 6 ani

Cazan e proprietarul?
Raspunde

Mhircia

Acum 6 ani

Bineînțeles... Dar dacă tu sau X își aduce mașina din America...numai la București se poate omologa...El a făcut la Sibiu :/
Raspunde

coco

Acum 6 ani

"Dincolo de capitala Austriei, în Est"? Poate dincoace? Sau suntem in Vest fiindca s-a mutat cuiul la harta de sus jos?
Raspunde

Dicu Dacian

Acum 6 ani

Tesla X P100 D , este omologat din August 2017 , la Iasi .
Raspunde

tavi

Acum 6 ani

e posibil X P100D, dar aceasta este X 100D, dupa cum scrie in titlu, deci nu este Performance, e o difernta si de pret si de performanta
Raspunde

Ciorapel

Acum 6 ani

Cazan e!
Raspunde

altul

Acum 6 ani

Ne pare bine ca a putut sa treaca si de exigentele RAR. RAR care "sufla in iaurt" in timp ce autorizeaza pt a circula in Romania autoturisme cu volanul pe dreapta.
Raspunde

Gabi

Acum 6 ani

"...şi să parcurgă primii 400 de metri în 11,7 secunde". Poate împinsă sa facă 400 m în 11 secunde.
Raspunde

genial

Acum 6 ani

”Precizăm că Tesla Motors nu se regăsește în Lista producătorilor validați în cadrul Programului privind reducerea emisiilor cu efect de seră în transporturi..." nu ca ar afecta multa lume treaba asta, da e noaptea mintii ce se intampla..
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Daca citeai articolul pana la sfarsit aflai si motivul. Dar e greu cu cititul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus