Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Șantierele Sibiului, scoase din calea demnitarilor europeni. Ședință la Prefectură

Șantierele Sibiului, scoase din calea demnitarilor europeni. Ședință la Prefectură

Prefectul județului Sibiu, Adela Munteanu, a convocat ieri după-masă o ședință cu reprezentanții Apă Canal și cei ai Transelectrica.

Scopul întâlnirii este de a pregăti, încă de pe acum, un grafic al lucrărilor prin oraș, astfel încât în 2019 acestea să nu încurce traficul și să nu strice priveliștea. Nu a cetățenilor simpli, ci a marilor invitați care vor participa la Summitul Uniunii Europene, programat în data de 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, pentru a discuta viitorul celor 27 de state membre.

”La aceste întâlniri o să fie invitați și reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Primăriei Municipiului Sibiu, iar principalele teme de discuție se referă la infrastructura a apă și canalizare, precum și cea electrică. Sunt lucrări care merg oarecum în paralel și vrem să ne asigurăm că nu va exista un deranj în oraș în perioada Summitului UE. Vrem să ne asigurăm că nu vor exista șantiere neprevăzute și că nu va fi blocat accesul oficialităților, pe traseul lor, de la Aeroport până la spațiile și hotelurile unde sunt cazați și mai departe, până la locația de desfășurare a Summitului”, a declarat prefectul Adela Muntean.
Reuniunea de anul viitor de la Sibiu ar urma să fie primul Summit european în formula UE 27 şi s-ar desfăşura în momentul în care România va deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

”Vrem să ne asigurăm că nu vor fi probleme și că nu va fi blocată activitatea Summitului UE. Vă dați seama că i-ar deranja foarte mult pe invitați și nu ar reprezenta o notă pozitivă pentru Sibiu”, a mai explicat prefectul Sibiului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Un Porc

Acum 4 ani

Si asta ne demonstreaza inca odata, cat de mult le pasa autoritatilor de comunitatea locala si de cetatenii care i-au votat. Lasa-i pe prosti sa stea in mocirla pe trotuarele pe trotuarele sparte si peticite... Lasa-i pe prosti sa se coaca vara in bus-urile TSB, si sa isi piarda minute din viata pe drumurile inguste peticite si denivelate din unele zone... Lasa sa atarne cablurile in continuare ca in anii 90 pe Blvd Mihai Viteazu si alte zeci de locatii... Dar pentru vizita marilor demnitari europeni se pot face eforturi in a face orasul sa para un adevarat leagan al civilizatiei. Rusinos.
Raspunde

jilted

Acum 4 ani

scurt si la obiect. tipic romanesc. gardu vopsit si leopardu
Raspunde

S

Acum 4 ani

Porcu zice mai bine decat toti politicieni....guit-guit
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Pai de ce nu blocati tot centrul orasului, interziceti accesul tuturor cetatenilor si turistilor in zona centrala pe perioada summitului, inchideti magazinele, restaurantele, santierele sau dati concediu la toata populatia orasului...tipic romanesc, tipic comunist...boala lunga fara scapare...
Raspunde

hmmmmm

Acum 4 ani

asta-i doar scuza perfecta pt inactivitate! sau poate cucoana Fodor o sa se ocupe de centura Sud a Sibiului sau alte variante de decongestionare a traficului in directia asta. Ca doar asta-i in afara ariei summitului ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus