Sâmbătă,
08.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

160 de ture pentru câștigătorii maratonului de ski și snowboard

160 de ture pentru câștigătorii maratonului de ski și snowboard

Un nou record de ture a fost stabilit în weekend la Păltiniș. Maratonul de 12 ore încheiat duminică dimineață la ora 9:30 a adus la start peste 50 de concurenți la cele două clase, ski și snowboard. Avantajați de deplasarea mai rapidă spre teleschi și telescaun, schiorii au stabilit recordul de ture posibile în 12 ore, nu mai puțin de 160 de ture, reușite de trei concurenți. Campionul clasei snowboard a făcut 158 de coborâri iar următorii doi clasați câte 154.

Francis Sarosi, Leonard Mitrică și Daniel Muntean au ocupat cele trei poziții ale podiumului de ski, iar Silviu Popa, Robert Damian și Alex Macrea au urcat pe podiumul de snowboard. La echipe, Sebastian Barbu și Darius Borș au reușit 159 de coborâri, urmați îndeaproape de Florin Mirescu și Ciprian Fușle cu 158 și Petru Rășina și Dumitru Popa, cu 157 de coborâri în 12 ore de concurs. La snowboard pe echipe Liviu Revnic și Ștefan Popa au coborât pârtia de concurs de 151 de ori, Samuel Lazăr și Andrei Teodorescu de 145 iar ocupanții locului III, Iulia Iridon și Anastasia Groza, de 137 de ori.

„Nu a fost un concurs deloc simplu pentru concurenți. Au avut de înfruntat vremea, oboseala, frigul, au fost nevoiți să își depășească limitele ca să poată încheia cele 12 ore. Ne bucurăm că fiecare și-a găsit un ritm și un mod de abordare a pârtiei în control, nu am avut accidentări sau incidente grave, a fost un concurs extrem de reușit”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.

12 ore de ski si snowboard

Concurs de cross, în weekend

Seria concursurilor extreme în continuă în acest weekend cu concursul de cross. Elementele pregătite pentru concursul de freestyle vor fi înlocuite de obstacole rapide, specifice concursurilor de cross, cu multe pante și contrapante.

Vârsta minimă pentru participarea la acest concurs e de 16 ani. Concurenții vor porni în grupe de câte patru, în sistem eliminatoriu, primii doi urmând să treacă în faza următoare. În funcție de numărul concurenților calificați, finala se va desfășura între 16 sau 32 de concurenți.

Fiecare concurent are dreptul la o tură de recunoaștere a traseului, la două coborâri de antrenament și la o manșă cronometrată înainte de startul concursului. Concursul are loc în data de 10 februarie. Înscrierile sunt deschise în ziua concursului până la ora 9:30. După ședința tehnică, la ora 10 se va face recunoașterea traseului, la 10:30 vor avea loc antrenamentele iar calificările vor începe la ora 12. Finalele sunt programate la orele 14 – clasa snowboard și 15 – clasa ski. Doritorii se pot înscrie în avans AICI.

 

Foto: hila.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus