Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

Concert susținut de Remus Azoiței, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Concert susținut de Remus Azoiței, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Violinistul Remus Azoiței revine la Sibiu pentru a interpreta „Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op.61” de Ludwig van Beethoven. Pe scena sălii Thalia, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla și József Horváth, dirijorul Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Programul serii va mai cuprinde „Simfonia nr. 6 ”Patetica” în si minor, op. 74” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul va avea loc joi, 8 februarie, de la ora 19:00. Biletele pentru acest concert sunt disponibile la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, de luni până joi între orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00. Preţul unui bilet este de 20, respectiv 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Numit de către revista britanică The Strad ca „un virtuoz incurabil cu suflet si tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul natal, Galaţi. După ce, în 1995, a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovschi, Remus Azoiţei obţine o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde are şansa să studieze cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman. De-a lungul timpului a beneficiat şi de îndrumarea violonistului Bujor Prelipcean, Zakhar Bron sau Ivry Gitlis. În 2005, el a interpretat Dublul concert de Bach alături de violonistul Nigel Kennedy în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, concert preluat de către 19 posturi de radio şi televiziune din Europa, incluzând BBC, Arte şi Mezzo. În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. În 2007, a pus bazele Societăţii „Enescu” din Londra, fiind şi directorul artistic al acesteia. Remus Azoiţei cântă la o vioară Niccolo Gagliano creată în anul 1753.

József Horváth este dirijor al Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. A absolvit secţiile dirijat cor şi dirijat orchestră la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea maeştrilor Petre Sbârcea, Florentin Mihăescu, Cornel Groza şi Gheorghe Victor Dumănescu. József Horváth a fost iniţiatorul şi directorul artistic al festivalului comemorativ „Liszt 200”, organizat la Opera Maghiară din Cluj, în 2011, în cadrul căruia s-a dezvelit placa memorială pe clădirea fostei Redute, unde marele pianist a concertat în anii 1846 şi 1879. La Gala Premiilor Operelor Naţionale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru realizarea premierelor Samson şi Dalila, Werther, Lacul Lebedelor şi Nabucco, la cele două Opere din Cluj.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

biciclist

Acum 4 ani

Aproape toata sala Thalia e data pe abonamente. Succes la gasit locuri pe bilete cat de cat decente. Avem o institutie publica judeteana, Filarmonica de Stat Sibiu, care functioneaza doar pentru aceeasi 360 de oameni cu abonamente. Judetul are de 1000 ori mai multi oameni. Haideti sa ne facem ca "promovam" muzica clasica...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus