Peste 40 de producători din zona Sibiului au participat marți la o întâlnire cu echipa Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 pentru a afla care este rolul lor în proiect.
”Întregul Program are ca pilon principal, producția locală. Dumneavoastră, cei implicați în fenomen, trebuie să înțelegeți că Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este ocazia perfectă pentru diversificarea producție sau pentru adăugarea unei verigi noi în lanțul de activități, pentru o mai bună valorificare a produselor prin activități cu valoare adăugată sau printr-o distribuție mai eficientă către restaurante” a transmis coordonatorul programului, Maximilian Drăgan, în cadrul întâlnirii.În partea a doua a discuției au fost prezentate condițiile și modul în care Punctele Gastronomice Locale pot funcționa, acestea reprezentând o bună șansă de valorificare a produselor primare și de prezentare nealterată a identității gastronomice locale.
”Prezența Punctelor gastronomice locale poate asigura o bună valorificare a produselor primare locale. Aceste sunt unități de tip familial care funcționează pe bază de înregistrare sanitar-veterinară, în care se servesc maxim patru feluri de mâncare (două feluri întâi , două feluri principale) care pot funcționa în gospodăriile clasice din zona rurală cu respectarea condițiilor de igienă bine cunoscute acestora”, explică organizatorii întâlnirii.Aceste mini-restaurante sunt o șansă pentru diversificare mai ales în zona obiectivelor turistice din zona rurală.
Producătorii din județul Sibiu au fost încurajați să se implice în proiect, să culeagă și să transmită, rețete, povești gastronomice interesante care mai apoi să fie adăugate într-o colecție care să sprijine eforturile de consolidare a identității gastronomice locale și să asigure promovarea întregii regiuni ca punct de atracție gastronomică.
”Din prezentările arătate și din discuțiile care s-au purtat, cei care au participat la această întâlnire au considerat oportun demersul de constituire a unui grup de lucru în cadrul proiectului, de sprijin din partea proiectului pentru depășirea obstacolelor birocratice, dar mai ales de menținerea contactului printr-o comunicare frecventă”, mai spun organizatorii evenimentului.Pentru producătorii din zona Mediașului se vor organiza întâlniri separate, în perioada următoare.
Titlul Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 a fost obținut în anul 2016 de către consorțiul format de Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură și Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Consiliul Judetean Sibiu , Primăria Sibiu , Primăria Mediaș , Localitatea Veseud , Asociaţia Judeţeană , Turism Sibiu , Sărbătoarea Gastronomiei , Comerţ Industrie , Proiectului Pilot , Pentru Sibiu , Programul Memoria Lumii , Maximilian Drăgan , Prezența Punctelor , Punctele Gastronomice Locale , Titlul Sibiu Regiune Gastronom , Întregul Program , producție , Producători Ada Solomon
Vizualizari: 1599
Ultimele comentarii
Acum 21 minute
Barosanu
Acum 24 minute
Cocovean din Fântânele( Cacova Sibiului după numele istoric încă destul de folosit)
Acum 1 oră
Ion Iliescu (RIP)
Acum 1 oră
Sa mori tu ?!
Acum 1 oră
Ion