Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Propunere: ITP suspendat pentru maşinile lovite grav

Propunere: ITP suspendat pentru maşinile lovite grav

Maşinile avariate grav ar putea avea ITP-ul suspendat până când RAR va putea face verificări privind siguranţa lor. Este una dintre propunerile Registului Auto Român, care vrea să elimine reparaţiile de mântuială, care pot duce la grave accidente în trafic. O altă propunere venită de la instituţie este eliminarea reparaţiilor în regie proprie.

„După un accident cu daună majoră să suspendăm inspecția tehnică până la finalizarea reparației mașinii. Autoturismul va ajunge în curtea RAR, va face un test de siguranță rutieră, după care, în funcție de rezultatul testului autoturismul va putea reintra în trafic,” declară George Dincă, director Registrul Auto Român, pentru digi24.ro

Toate verificările vor fi făcute de RAR. „Această activitate va putea fi efectuată de către ingineri care nu sunt implicați în omologarea autovehiculelor unde este acum așteptarea mai mare,” mai spune Dincă.

În fiecare an sunt deschise 300.000 de dosare RCA şi CASCO. Dintre acestea, aproximativ 20% implică maşini cu probleme la sistemele de siguranţă rutieră.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus