Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Medalie de aur pentru un elev sibian la Olimpiada Națională

Medalie de aur pentru un elev sibian la Olimpiada Națională

Cinci elevi sibieni au participat zilele trecute la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, rezultatele lor fiind remarcabile.

Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică s-a desfăşurat la Gura Humorului, în perioada 02-05 februarie,  la ea participând 138 de elevi ddin toată țara.

Conform Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu, lotul elevilor care reprezintă Sibiul a fost compus din trei elevi de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu: Drăgoiu Raul Ioan (clasa a XII-a), Falotă Celina Maria (clasa a X-a), Răhăian Rareş (clasa a VIII-a), un  elev de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu: Cotenescu Rareş (clasa a IX-a) şi o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu: Băcilă Maria-Roxana (clasa a VII-a) (profesor pregătitor Ioan Sorin Băcilă de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu).

Elevii sibieni au obţinut următoarele rezultate:

-              Drăgoiu Raul Ioan: medalie de aur, menţiune acordată de Ministerul Educaţiei Naţionale și calificare în lotul lărgit al României (seniori),

-              Falotă Celina Maria :  medalie de bronz (seniori),

-              Răhăian Rareş: medalie de bronz şi calificare în lotul lărgit al României (juniori),

-              Băcilă Maria-Roxana: menţiune de onoare (juniori).

Tot la Gura Humorului, în perioada 05-09 februarie 2018, s-a desfășurat selecţia lotului restrâns al României.

”În urma probelor de departajare, elevul Drăgoiu Raul Ioan de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu, s-a clasat al doilea, devenind unul dintre cei cinci elevi români care vor participa în luna octombrie a acestui an, la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică, care se va desfășura în China”, arată conducerea ISJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/12/07/un-elev-din-apoldu-lotul-national-de-fizica-si-astronomie-reprezentat-romania-china-si-india/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus