Marţi,
19.01.2021
Parțial Noros
Acum
-5°C

Şora, Liiceanu și Dan Grigore, membri în comitetul de iniţiativă al campaniei “Fără penali în funcţii publice”

Şora, Liiceanu și Dan Grigore, membri în comitetul de iniţiativă al campaniei “Fără penali în funcţii publice”

USR a înfiinţat, luni, comitetul de iniţiativă al campaniei “Fără penali în funcţii publice”, care urmăreşete modificarea Constituţiei în acest sens, printre membrii acestuia fiind Mihai Şora, Gabriel Liiceanu, Dan Grigore, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, anunță News.ro. Comitetul de iniţiativă al campaniei “Fără penali în funcţii publice” a fost înfiinţat în mod oficial, prin autentificarea notarială a declaraţiei de constituire, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni. Printre membrii comitetului de iniţiativă prezidat de avocatul Mihai Badea se numără filosoful şi eseistul Mihai Şora; filosoful, scriitorul şi membrul GDS Gabriel Liiceanu; pianistul şi membrul GDS Dan Grigore; juristul şi membrul GDS Eugen Vasiliu; activistul civic Valeriu Nicolae; preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu; membrii grupului “Rezistanţa” Oana Negru şi Mihai Tudorică; reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius; precum şi cetăţeni implicaţi în acţiuni civice.

Obiectivul este ca până la finalul anului să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

“Fără penali în funcţii publice” este o iniţiativă cetăţenească susţinută de USR. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlamentul este necesară susţinerea a cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers dificil prin intermediul filialelor sale teritoriale. Colectarea semnăturilor nu poate însă începe decât după obţinerea avizului Consiliului Legislativ şi publicarea textului în Monitorul Oficial.

În acest sens, se doreşte ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

 

”În urmă cu un an eram în stradă şi protestam împotriva ordonanţei 13. Alături de sute de mii de oameni din toată ţara. Cele mai mari proteste de stradă de la Revoluţie încoace, mai mulţi oameni decât la Revoluţie. După un an lucrurile sunt cam în acelaşi punct. Două guverne au fost schimbate, dar asaltul împotriva legilor justiţiei continuă pentru că un grup de politicieni penali, strânşi în jurul lui Liviu Dragnea, folosesc puterea pe care o au pentru a scăpa de puşcărie sau pentru a continua să fure, iar oamenii continuă şi ei să iasă în stradă. Noi credem că astăzi sunt suficient de mulţi oameni în societate care îşi doresc o curăţare a clasei politice. Care s-au săturat să vadă în fruntea statului oameni condamnaţi penali. Care s-au săturat ca viitorul lor să fie decis de nişte infractori. Iniţiativa aceasta este pentru ei.”, Dan Barna, preşedintele USR .
Foto: News.ro

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 2 ani

Klaus Fabritius asta e nepotul nazistului din Sighisoara, de manca evrei pe pita la micul dejun, pranz si cina? Ca Fabritius celalalt, Berndt poponarul din Bundestag, a negat ca ar avea legatura cu familia criminalului. Ce darcu, acum nu-si mai recunoaste nimeni neamul, mai ales ca Fabritius e un nume foarte rar la nemti, nu-i ca Muller sau Schmidt.
Raspunde

!

Acum 2 ani

esti un IDIOT
Raspunde

Zexe

Acum 2 ani

Hai, zau!? Da' tu, boulene cu un vocabular din trei cuvinte si permanent cu acelasi text imbecilo-repetitiv esti cretin in mod cert, ca toti bastarzii din Machelsbarch proveniti din relatii incestuoase intre veri primari!
Raspunde

de acord

Acum 2 ani

Ok, unde semnam?
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Si eu de-abia astept sa semnez , intrebarea insa este: dupa ce propunerea insotita de 500000 semnaturi ajunge in parlamaent , ce se intampla , trebuie votata de parlamentari? Pai asa n-am facut nimic.Daca insa se face referendum pt. modificarea Constitutiei e OK.
Raspunde

Gruia

Acum 2 ani

hahahahaha ce tare! Inseamna ca nici Coposu n-ar mai fi fost eligibil de o functie de conducere. Adica exact cei condamnati de catre camarazii lui Sora.
Raspunde

insula Belina

Acum 2 ani

Ai idee de ce a fost condamnat Coposu de catre comunisti? Crezi ca el a furat o insula sau a capusat bani europeni ca maritul flausat din Alexandria?Pune mana pe o carte de istorie !
Raspunde

insula Belina

Acum 2 ani

Ai idee de ce a fost condamnat Coposu de catre comunisti? Crezi ca el a furat o insula sau a capusat bani europeni ca maritul flausat din Alexandria?Pune mana pe o carte de istorie !
Raspunde

Gruia

Acum 2 ani

Sigur, sa furi o editura e OK, esti elita filosofica. :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus