Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Al doilea caz de gripă confirmat de laborator, la Sibiu

Al doilea caz de gripă confirmat de laborator, la Sibiu

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a anunțat un al doilea caz de gripă din acest sezon, confirmat de laborator, din județul Sibiu. 

Este vorba despre o fetiță în vârstă de trei ani, din Cisnădie. Fetița este acum într-o stare bună.

"În cursul săptămânii trecute, s-a recoltat o probă pentru detectare de virus gripal în sistem sentinelă de la un caz cu suspiciune de gripă, cu rezultat pozitiv pentru virus gripal tip B. Boala a survenit la o fetiță de 3 ani din Cisnădie, care a fost internată, cu evoluție favorabilă după tratament antiviral, în prezent externată. Nu au apărut cazuri secundare în familie sau colectivitate. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică", arată specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
Anul trecut, în aceeași perioadă, erau confirmate patru cazuri de gripă.

Numărul pacienților cu infecții respiratorii, în creștere

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu de la începutul lunii febuarie și până în prezent, s-au prezentat un număr de 59 de persoane cu viroze respiratorii, în condițiile în care pe toată durata lunii ianuarie a aceluiași an, s-au prezentat doar 55.

„Așa cum se întâmplă de fiecare dată în sezonul rece, asistăm la o creștere a numărului de viroze respiratorii. De la începutul lunii în curs, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 59 de persoane cu asfel de afecțiuni, dintre care șapte au avut nevoie de internare iar resutul au plecat cu recomandări medicale. Comparativ cu luna ianuarie când au fost consemnate 55 de cazuri de viroze, numărul este în creștere”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.
Recomandări DSP Sibiu, pentru evitarea răspândirii cazurilor de infecții respiratorii 

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu recomandă populației care prezintă semne de boală sau simptome severe care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect.

"Atragem atenția asupra respectării măsurilor de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor de unică folosință pentru strănut sau tuse) și respectării unui regim de viață sănătos, cu o alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare, acestea fiind esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspândirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane, dar și purtarea măștilor de unică folosință. Reamintim că vaccinarea antigripală, atât a populației, cât și a personalului din unitățile sanitare, este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale, arată DSP Sibiu.
În prezent, în județul Sibiu mai sunt disponibile peste 50 doze de vaccin antigripal.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus