Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Primăria Sibiu și Consiliul județean semnează primul contract pentru viitorul nou spital

Primăria Sibiu și Consiliul județean semnează primul contract pentru viitorul nou spital

Primăria municipiului Sibiu și CJ Sibiu urmează să semneze un contract de asociere în vederea demarării efective a proiectului de construire a unui nou spital județean, care să îl înglobeze și pe cel actual, de Pediatrie.

Proiectul contractului de asociere între cele două unități administrative urmează să fie dezbătut și, eventual, aprobat de către Consiliul Județean Sibiu și cel local al municipiului Sibiu. Contractul de asociere are drept obiect "asigurarea finanțării și construirii obiectivului de investiții "Spitalul clinic județean de urgență integrat - adulți și copii"". "Această asociere va funcționa în baza unui contract de asociere, prin care părțile se angajează reciproc să depună diligențele și să identifice cele mai bune și mai fezabile soluții de realizare a obiectivului comun", se arată în proiectul de asociere, care va fi dezbătut în ședința CJ Sibiu programată pentru ziua de joi.

"Noi, părțile, ne angajăm ferm una de alta să realizăm obiectivul de investiții "Spitalul clinic de urgență integrat - adulți și copii"", proiectul contractului de asociere între județ și municipiu

Cum va fi realizat noul spital?

Contractul de asociere între CJ Sibiu și municipiu enumeră și câteva din posibilitățile de colaborare între cele două entități: contractarea unui împrumut comun, punerea la dispoziție de fonduri din bugetul propriu al fiecărei părți contractante în limita posibilităților, accesarea de fonduri europene sau accesarea de fonduri europene. În acest moment, pentru proiectul viitorului spital a fost primit de la Agenția Domeniilor Statului un teren de aproape 200.000 de mp, aflat la ieșirea din municipiul Sibiu (pe Calea Șurii Mici) și trecut în proprietatea CJ Sibiu. În prezent se află în derulare un studiu care ar urma să stabilească o parte din profilul viitoarei unități medicale - număr de secții, de paturi etc. Această asociere nu ar fi prima de acest gen între CJ Sibiu și Primăria Sibiu. Cele două instituții s-au mai asociat și în vederea modernizării și extinderii Aeroportului internațional Sibiu, proiect în cadrul căruia fiecare parte s-a împrumutat cu câte 90 de milioane de lei.

Finalul și varianta eșecului

Protocolul are în vedere și perioada de după finalizarea viitorului spital, când va trebui efectuată "împărțirea" clădirilor. Municipiului Sibiu îi va reveni proprietatea și administrarea corpurilor ocupate de secțiile din actualul spital pentru copii, iar județului - restul. Ulterior acestor operațiuni de efectuat în Cartea Funciară, contractul de asociere prevede faptul că vor fi efectuate demersurile necesare pentru reorganizarea unității, "ca spital integrat adulți și copii, în administrarea județului Sibiu".

În cazul în care viitorul spital nu se va mai finaliza, "datorită unor împrejurări neimputabile părților contractante", niciuna din părțile semnatare ale contractului nu va avea pretenții față de compensarea sau acoperirea investiției efectuată până la acel moment.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mirela

Acum 6 ani

Suntem experți in prezentarea proiectelor pe planșe. Dar până la intrarea efectiva intr-o cladire frumos prezentata....poate nepoții pot spune ca sunt incantati de finalizarea proiectului. Sa nu uitam "cel mai tare liceu de arte" pe care o sa-l avem...cand? Doar Alesii o pot sti.
Raspunde

miki maus

Acum 6 ani

Stimabililor, cat timp nu se rezolva cu sursa de miros de la groapa de gunoi, o sa iasa at adultii cat si copii si mai bolnavi din cauza acestui miros!
Raspunde

cojan C.

Acum 5 ani

Sa nu uitam ca accesul este greu in zona , practic avem doar doua benzi de circulatie, care nu stiu daca se vor putea extinde daca avem in vedere ca se construiesc blocuri aproape de drumul actual. Amplasarea exact opusa celor mai populate zone din oras. lucru care nu este de neglijat in cepriveste mirosul de la groapa de gunoi care se simte mai ales seara cu siguranta nu contine doar mirosul in sine ci cu siguranta o adevarata bomba bacteriologica. In sine initiativa este laudabila cu toate canu stim cu cine se va realiza in coditiile in care toate termenele de realizare ale investitiilor (santierele) sunt intarziate ..Cred ca in atatia ani dupa 1990 se putea ,, rezerva,, in mod clar o locatie mai centrala. Sau poate inca nu este tarziu ? Avem inca destule fabrici demolate sau in curs de demolare. Nu aveti nici o posibilitate de schimb sau cumparare .? Este doar o parere. Succes !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus