Luni,
24.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Sibienii la judecată: își cer banii înapoi de la stat, în timp ce crește numărul dosarelor penale

Sibienii la judecată: își cer banii înapoi de la stat, în timp ce crește numărul dosarelor penale

Tribunalul Sibiu a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de noi dosare înregistrate în cursul anului trecut, dintre tribunalele arondate Curții de Apel Alba Iulia. Creșteri au fost înregistrate și la numărul de dosare penale.

Potrivit unui raport al Curții de apel Alba Iulia, în circumscripția căreia intră Tribunalul Sibiu, din cele 14.118 de dosare aflate pe masa judecătorilor sibieni, 9.316 sunt noi. Aceasta reprezintă cea mai mare creștere la nivelul tribunalelor din circumscripția Alba Iulia. "Cea mai mare creştere la nivelul tribunalelor s-a înregistrat la Tribunalul Sibiu, unde numărul cauzelor nou intrate în anul 2017 a fost de 9.316, faţă de 7.764 în anul 2016, creşterea fiind cu 1.552 cauze, iar în procente de + 19,98%", se arată în statistica emisă de CA Alba Iulia. În acest context, numărul cauzelor soluționate a crescut cu 25 de procente, mai arată sursa citată.

"Este de subliniat faptul că, în urma centralizării indicatorilor de eficienţă, în circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia nu este nici o instanţă încadrată la gradul satisfăcător sau ineficient. Mai mult, se observă că din cele 20 de instanţe, majoritatea (14 instanţe) sunt încadrate la gradul eficient în timp ce Tribunalul Sibiu, Tribunalul Alba şi un număr de 5 judecătorii s-au încadrat în gradul de eficienţă maxim, foarte eficient, respectiv Judecătoria Avrig, Judecătoria Blaj, Judecătoria Hunedoara, Judecătoria Mediaş şi Judecătoria Sălişte", comunicat Curtea de Apel Alba Iulia
Defalcat, pe materii, cele mai multe noi procese intrate pe rolul instanțelor din circumscripția Alba Iulia sunt cele în materie penală - peste 24.000. La nivelul Curții de Apel a ajuns anul trecut și valul proceselor pentru restituirea taxei de poluare. "Se constată că numărul lor a crescut mult în anul 2017 faţă de anul 2016, de la 633 cauze la 6.213, ceea ce reprezintă o creştere procentuală de +881,51%", se mai arată în statistica publicată de Curtea de Apel Alba. De remarcat faptul că judecătorii aflați în această circumscripție ocupă primul loc la nivel național în ceea ce privește media de dosare repartizate fiecărui magistrat. Statistica citată arată că încărcătura pe judecător în 2017 a fost de 971 de dosare, față de 751 la Bacău, 487 la Brașov ori 439 la Târgu Mureș.

În tot acest context merită amintit și faptul că sediul care ar urma să fie folosit de Tribunalul și Judecătoria Sibiu, intrat în lucrări de reabilitare din 2011, a devenit un șantier fără sfârșit din cauza lipsei de fonduri, după cum avea să descopere Turnul Sfatului potrivit articolului de aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus