Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Neagu la 50 de ani de la ultima reformă administrativă: Domină centralizarea

Neagu la 50 de ani de la ultima reformă administrativă: Domină centralizarea

Deputatul PNL Nicolae Neagu a salutat din plenul Camerei Deputaților inițiativa Consiliului Județean Sibiu de a organiza în colaborare cu Biblioteca ASTRA și a Direcției de Cultură a Județului Sibiu o expoziție prin care se marchează cei 50 de ani de existență a județului. ”Expoziția este deschisă publicului până la sfârșitul lunii februarie și permite tuturor celor ce iubesc și se identifică cu istoria Sibiului, a județului Sibiu să revadă traseul istoric sibian, de la primele consemnări ale Scaunelor și ale Comitatelor până în zilele noastre. Salut ca parlamentar sibian, expoziția, ca parte a unui amplu proiect al Consiliului Județean Sibiu și al Bibliotecii Județene ASTRA, proiect ce urmărește valorificarea colecției de cartografie a Bibliotecii Județene Astra și ilustrează evoluția administrativă a județului Sibiu și a Transilvaniei în peste 100 de hărți editate între secolele XVIII – XXI”, a declarat Neagu.

În anul în care se împlinesc 60 de ani de la ultima reformă administrativă de pe teritoriul României, liberalul susține că ne îndreptăm spre o tot mai accentuată centralizare a instituțiilor. ”Cât despre cei 50 de ani de existență teritorial – administrativă a României, nu pot să nu reamintesc Legea 2/1968 din 16 februarie 1968 care consimțește nivelurile de organizare a unităților teritorial- administrative și a raporturilor juridice dintre ele, inclusiv cu statul. Legea chiar dacă a cunoscut aproximativ 200 de modificări, aproape toate după 1989  are  ca și caracteristică dominantă centralizarea. Cred cu convingere, că astăzi la cei 100 de ani de existență statală modernă, la cei 50 de ani de la ultima reorganizare teritorial-administrativă și aproape 30 de ani de democrație, suntem nevoiți a răspunde cât mai repede necesității modernizării Statului Român, consolidându-i caracterul Unitar și Indivizibil consfințiit de Constituție, dar în același timp descentralizând decizia spre unitățile teritorial-administrative, astfel încât comunele, orașele, municipiile,  județele atât cât vor fi ele, să își poată dezvolta comunitățiile fără a sta cu "mâna întinsă" spre Guvern, indiferent de ce culoare politică ar fi el!”, a mai spus Neagu.

”Guvernarea actuală, PSD- ALDE și al 3-lea guvern din ultimul an, nu pare a-și dori o reală descentralizare. De aceea, am convingerea că PNL trebuie să abordeze cu tărie și curaj acest subiect – spre binele României și al românilor! Astfel, de ce ți-e frică nu scapi!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 6 ani

Dar de Metalcar...am scăpat !
Raspunde

Metalcar

Acum 6 ani

In fostul depozit de materiale de la METALURGICA sau METALCAR in aceste vremuri, au crescut FALNICE BLOCURI stapanite de marele PARLAMENTAR Nicolae Neagu. Tone de fier au fost depozitate acolo. Iar acum tone de BANI castiga nesimtitul din banii romanilor dupa ce a furat METALCAR SAU METALURGICA SIBIU. UN ESCROC SI BETIV NOTORIU.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus