Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Doi băieți de 14 și 15 ani au jefuit o femeie de 84 de ani în chiar locuința ei

Doi băieți de 14 și 15 ani au jefuit o femeie de 84 de ani în chiar locuința ei

Polițiștii sibieni anunță că i-au prins pe cei doi băieți care, în dimineața zilei de miercuri, au jefuit o femeie în vârstă care i-a primit în casă.

Cei doi minori, ambii din Sibiu, au intrat în locuința femeii în vârstă de 84 de ani sub pretextul că trebuie să facă niște reparații la balon, relatează un comunicat al Inspectoratului județean de poliție Sibiu. " În scurt timp de la intrarea în apartament, minorul în vârstă de 14 ani a sustras geanta femeii, care, în încercarea de a se opune tâlhăriei, a căzut fără a suferi vătămări corporale grave. Cei doi minori au părăsit în fugă locuința, fiind identificați și prinși de polițiști pe raza municipiului Sibiu, bunurile fiind recuperate în totalitate", mai arată sursa citată. În geanta furată se afla un portmoneu în care se aflau doar actele femeii. Băiatul de 14 ani este cercetat acum pentru tâlhărie, iar cel de 15 ani pentru complicitate. "Totodată, cei doi urmează a fi expertizați în vederea stabilirii capacității de discernământ în momentul comiterii faptei", mai arată polițiștii sibieni din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu.

Pentru prevenirea tâlhăriilor, vă recomandăm: o Evită deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere; o Dacă din diverse motive trebuie să circuli după lăsarea întunericului, ocoleşte locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci); o Când observi că eşti urmărit de un individ sau de mai mulţi, deplasează-te prin zone intens circulate, chiar daca acest lucru presupune schimbarea traseului. o Solicită ajutorul primului poliţist întâlnit în calea ta; o Nu te afişa ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări); o Nu te lăsa atras(ă) în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine); o Nu te lauda persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le ai asupra ta sau acasă; o Nu permite persoanelor străine să intre în locuinţa ta, indiferent de motivele invocate; o La intrarea într-un imobil, fii foarte atent daca în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. Nu sta cu spatele spre acele locuri; o Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă; alertează mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelează la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112;

În situaţia în care ai devenit victima unei tâlhării, încearcă să reţii cât mai multe semnalmente ale agresorului şi apelează de urgenţă la 112 (apel unic de urgenţă) sau adresează-te celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Sursa: comunicat IPJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 6 ani

Acum înțeleg: domnul Ivancea, cu câteva zile în urmă, nu voia să spună că au scăzut infracțiunile, ci că vârsta infractorilor a scăzut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus