Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice va fi extinsă

Perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice va fi extinsă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că va fi extinsă perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice, menţionând că aceasta va fi de 10 ani, faţă de 5 ani cum este în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani.

"Pe ordinea de zi avem şi un punct referitor la extinderea perioadei de valabilitate a paşapoartelor şi condiţiile de emitere a acestora. Pentru că dorim să eliminăm cozile de la paşapoarte vom extinde astăzi termenele de valabilitate a paşapoartelor prin mai multe modificări şi completări aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Valabilitatea paşapoartelor simple electronice va fi extinsă la 10 ani faţă de cinci ani în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, citată de Agerpres.

În cazul persoanelor care au vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani valabilitatea paşapoartelor va creşte de la 3 ani la 5 ani.

Dăncilă a mai spus că va fi modificat şi cadrul normativ care reglementează eliberarea paşaportului simplu temporar în anumite situaţii de urgenţă.

"Vom modifica, de asemenea, cadrul normativ care reglementează eliberarea paşaportului simplu temporar care va putea fi emis în anumite situaţii de urgenţă, determinate de mai multe motive: sănătate, familiare sau profesionale, în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic. Pentru situaţiile în care se solicită eliberarea unui paşaport simplu temporar în scopul deplasării minorului în străinătate pentru studii sau concursuri oficiale organizate de instituţii străine este eliminată obligaţia ca documentele doveditoare să fie avizate de unitatea administrativă română. Persoanele care din orice motive nu doresc eliberarea unui paşaport simplu electronic pot solicita un paşaport simplu temporar care îi va fi însă eliberat în intervalul în care se emite paşaportul simplu electronic", a adăugat Dăncilă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

altfel spus daca ai nevoie de un pasaport simplu temporar trebuie sa stai cateva zile pana il obti fata de cateva ore cum este acum. Pai boilor de la conducere asta era ideea de pasaport temporar ca nu aveai timp sau necesitatea sa obtii unul normal... vai si amar de ea gandire si tara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus