Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Muzeul Astra, prezent la Târgul de Turism al României cu demonstrații de gătit

Muzeul Astra, prezent la Târgul de Turism al României cu demonstrații de gătit

Muzeul ASTRA a plecat la Târgul de Turism al României, găzduit în Capitală, cu o echipă de 18 specialiști din cadrul instituției. Standul muzeului măsoară 146 de metri pătrați și este pregătit special pentru demonstrații de gătit, gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii.

Tema centrală a participării regiunii Sibiului la Târgul de Turism al României este Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

,,O instituție de cultură are obligația de a ajuta la construirea turismului cultural iar Muzeul ASTRA demonstrează prin acțiunile și programele culturale ca își asumă rolul de exemplu la nivel național în ceea ce privește valorizarea tradițiilor rurale din România. Mulțumim pentru această oportunitate Consiliului Județean Sibiu, autorităților locale si AJTS. ASTRA este despre cultură! ASTRA înseamnă  autenticitate, calitate și identitate. Centenarul să ne găsească uniți! Așa și ar dorii înaintașii!”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
La Târgul de Turism al României Muzeul ASTRA este prezent cu oferta turistică pe anul 2018, dar și cu o serie de ateliere demonstrative. În cadrul acestora participă meșteri tradiționali ca Benonia Centea, Sibiu, pictat icoane pe sticlă; Sebastian Paic, încondeiat ouă, Braşov; Carpeniţa Colea, Târgovişte, confecţionat mărţişoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus