Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Peste 700.000 de Euro vor fi investiți în Sala Transilvania, în 2018

Peste 700.000 de Euro vor fi investiți în Sala Transilvania, în 2018

Sala Transilvania va fi în sfârșit renovată complet, după 20 de ani de activitate. Investițiile vor fi făcute din banii Consiliului Județean Sibiu și se ridică la 730.000 de Euro. Printre modernizări se numără interiorul sălii, vestiarele, dar și parcarea din spatele sălii.

La Sala Transilvania se desfășoară la momentul actual majoritatea evenimentelor mari din Sibiu. De la festivalul Ioan Macrea până la evenimente organizate de ULBS, terenul de la Transilvania le-a susținut pe toate. În 20 de ani însă, prea puține modernizări s-au făcut pentru creșterea nivelului de confort pentru vizitatori, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Această sală este singura din Sibiu în care se pot desfășura la acest moment acțiuni sportive de amploare și acțiuni culturale și educative totodată. Faptul că astfel de acțiuni se desfășoară la Sala Transilvania nu este deloc întâmplător și dacă luăm regulamentul de organizare al sălii, constatăm că acesta este obiectul de activitate al sălii și vă citez din regulament <<organizarea și desfășurarea manifestărilor și întâlnirilor sportive, educative, culturale, politice și religioase, expoziții și spectacole>>. De 20 de ani de când este această sală, s-au desfășurat astfel de acțiuni în interiorul ei. Bineînțeles că în timp presiunea asupra sălii a crescut pentru că evenimentele sportive sunt tot mai multe și de o amploare tot mai mare. Mai ales de când a fost închisă Casa de Cultură a Sindicatelor, pe care cu toții ne-o dorim cât mai repede reactivată, și în domeniul cultural presiunea a crescut, pentru că evenimentele mari care presupun mulți spectatori, nu au unde să fie organizate, decât aici. Ceea ce ne bucură însă pe noi este că reușim să fim gazdele unor astfel de evenimente și ne bucură faptul că deși în acest an CJ Sibiu <<se bucură>> de un buget de austeritate, poate totuși să asigure în continuare gratuitate la folosința Sălii Transilvania, atât pentru evenimente sportive cât și culturale”, spune Daniela Cîmpeam.

Tocmai de aceea, reprezentanții Consiliului Județean, împreună cu conducerea Sălii Transilvania, au luat decizia de a reamenaja sala interior-exterior, în acest an. Pentru a facilita acest proces, CJ Sibiu pune la dispoziția conducerii sălii 730.000 de Euro.

„Această sală are nevoie de o reînfrumusețare și o îmbunătățire a condițiilor de funcționare. Tocmai de aceea, ne-am gândit să investim cu o sumă, zic eu, importantă de bani. Este vorba despre 735.000 de Euro, pentru autorizare ISU și reabilitare clădire. Asta înseamnă construcții, amenajări instalații auxiliare în scopul asigurării cerințelor de securitate la incendiu, reparații interior holuri, zugrăveli exterior, parcare, amenajare grupuri sanitare, amenajare vestiare. Pe lângă aceste investiții în infrastructură, mai avem și alte dotări”, arată Sebastian Dotcoș, administrator public al Consiliului Județean Sibiu.

Și parcarea din spatele sălii va fi reamenajată și modernizată. Ba mai mult, este posibil ca automatul de parcare să fie amplasat în interior.

„Vorbim de un sistem de plată prin sms pentru parcarea de la Sala Transilvania, un automat de parcare nou, eventual în interior, pentru ca oamenii care ies de la meciuri și alte evenimente susținute în sală să nu mai stea în frig minute în șir ca să plătească. De asemenea, investiția prevede și camere cu cititor de număr pentru sistemul de bariere”, spune Sebastian Dotcoș.

Taxa de parcare rămâne aceeași

Contrar vehiculărilor din ultimele zile, Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania, spune că taxa de parcare nu a crescut. Pe de altă parte, directorul sălii explică faptul că abonamentele s-au dublat ca preț, în așa fel încât să fie asigurat un venit constant de pe urma spațiului respectiv, prin aportul firmelor care activează peste drum de Sala Transilvania și ai căror angajați au nevoie de un loc de parcare aproape de muncă.

„Când cineva plătește această parcare, trebuie să se gândească la faptul că prin leul pe care îl dă asigură gratuitatea echipelor CSU și CSS. Altfel, nu s-ar putea asigura această gratuitate. Poate să zâmbească la gândul că își aduce aportul la creșterea comunității sportive. Nu am crescut prețurile la parcare, ci echipa Sălii Transilvania s-a uitat în parcarea sălii și a constatat faptul că pe timpul zilei, dacă nu sunt evenimente, sunt doar câteva mașini parcare, cele ale sportivilor. Așa că am decis să îi întreb pe managerii firmelor de la Centrul de Afaceri, pentru a vedea dacă nu doresc angajații să își parcheze mașinile în interiorul parcării noastre. Răspunsul a fost unul pozitiv, așa că după discuțiile cu mai mulți manageri, pe acest abonament am stabilit să luăm 120 de lei. Am dat astfel posibilitatea firmelor care produc bani în Sibiu, să dea înapoi și comunității din care fac parte”, spune Adrian Bibu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

baba

Acum 6 ani

Perfect. Aveti sansa cu aceasta ocazie sa mutati talciocul de acolo in alta parte! Pentru totdeauna!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

700.000 eur?voi chiar va jucati cu banii?ca profa d muzica cimpan nu stie e una da atita banet pentru ce ?pentru comisioane?sinteti intregi la cap?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sovi

Acum 6 ani

700000 euro ???? Ce face asta???? Aoleuuuu, s-o opreasca cineva pe presedinta din franzela !!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu

Acum 6 ani

Nu se spune de unde vin banii! CJ se împrumuta in bănci si cu ce dobândă?
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Cu 700.000 euro poti construi alta sala .......
Raspunde

oltenas

Acum 6 ani

lasa ca face olguta una de cadeti pe jos cu sala voastra din Sibiu pe care o vopsiti cu 700000 de euro :)) aveti si un stadion "superb"!!:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus