Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Prima ediție a conferinței „Zilele Dermatologiei la Sibiu”, programată pentru începutul lui martie

Prima ediție a conferinței „Zilele Dermatologiei la Sibiu”, programată pentru începutul lui martie

Ediția inaugurală a conferinței „Zilele Dermatologiei la Sibiu” se va desfășura la pe 2 și 3 martie, la Hotel Ibis. Evenimentul are ca temă „Dermatologia – faţă şi interfaţă în Medicină”.

Pe parcursul celor două zile ale conferinței va derula un program ştiinţific divers, specialiştii invitaţi abordând o tematică complexă, în care vor fi luate în considerare aspectele moderne legate de flebologie (studiul sistemului venos), interferenţe medicale în dermatologie, tumori cutanate, boli inflamatorii și autoimune cutanate, dermatite şi dermatoze inflamatorii, interferenţe chirurgicale în dermatologie, imagistică cutanată și dermatoestetică, cu accent pe recunoașterea precoce a afecțiunilor și identificarea celor mai eficiente metode de prevenție și tratament.

În cadrul manifestărilor, Prof. Univ. Dr. Maria Rotaru va susține simpozioanele „De ce tratamentul biologic original”, „Noi abordări terapeutice în Keratozele actinice”, “Psoriazisul dincolo de dimensiunea cutanată” (împreună cu Dr. Silviu Morariu), „Implicarea Il-17 în psoriazis: beneficiile unei abordări terapeutice cât mai ţintite” și „Managementul dermatitei atopice în practică”.

„Am pornit la drum cu realizarea acestei manifestări cu scopul de a crește importanța centrului universitar din Sibiu și în special a Facultății de Medicină. Am ales pentru conferință o temă foarte sugestivă:  Dermatologia – faţă şi interfaţă în Medicină, care ne permite să abordăm pe de-o parte teme de specialitate din dermatologie și pe de alta teme conexe cu alte patologii din specialități medicale cu care ne intersectăm în activitatea noastră, astfel încât să ne dezvoltăm permanent cunoştinţele privind metodele de diagnosticare şi tratament”, explică Prof. Univ. Dr. Maria Rotaru, medicul șef al Secției Clinice Dermato - Venerologie a SCJU Sibiu și membru în consiliul de conducere al Societății Române de Dermatologie.
La manifestarea științifică va participa și președintele Societății Române de Dermatologie Prof. Univ. Dr. Călin Giurcăneanu alături de numeroși profesionişti din domeniul dermatologiei și altor specialități medicale din centrele Universitare din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș care vor susține prelegeri și lucrări. De asemenea este așteptată și participarea Rectorului Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeș” din Timişoara, Prof. Univ. Dr. Marius Raica precum și participarea unui invitat de peste hotare: Dr. Philippe Faure – Lyon, Franța.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus