Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

Salariile directorilor din subordinea Consiliului local: între 6.900 și 13.700 de lei pe lună

Salariile directorilor din subordinea Consiliului local: între 6.900 și 13.700 de lei pe lună

O parte din indemnizațiile celor aflați la conducerea societăților deținute de Consiliul local Sibiu - Piețe Sibiu, Tursib și Urbana - au crescut în urma deciziilor luate de acționari, adică de consilierii locali.

Consilierii locali ai Sibiului au de aprobat în ședința aferentă lunii februarie bugetele de venituri și cheltuieli ale societăților subordonate. Notele de fundamentare ale acestor bugete fac referire și la indemnizațiile plătite celor aflați la conducerea societăților, indemnizații care au fost crescute în unele cazuri la finele anului trecut.

Pentru directorul Piețe Sibiu SA, Teodor Birț (foto stânga), salariul (remunerația fixă, mai corect spus din punct de vedere contabil) plătit lunar este de 10.791 de lei. Pentru cele trei persoane membre ale Consiliului de administrație (Adina Goța Alexandru Irom și Viorel Horja), indemnizația a fost stabilită la 1.809 lei pe lună.

Proiectul de buget al Piețe Sibiu SA prevede venituri totale de 6,05 milioane de lei, în cursul acestui an, raportat la cheltuieli totale prognozate la 5,92 de milioane de lei. Cel mai mare capitol de cheltuieli este reprezentat de cele cu personalul (3,1 milioane de lei).

Directorul Urbana, cel mai mic salariu

Urbana este firma Consiliului local Sibiu care administrează spațiile comerciale ale Primăriei Sibiu și, mai nou, activitatea de furnizare a căldurii și apei calde pentru peste 700 de familii din cartierul Hipodrom. Pentru anul în curs, societatea estimează venituri de 2,93 milioane de lei (creștere de 14% față de 2017) și cheltuieli de 2,91 milioane de lei, în creștere cu 22% față de anul interior. Creșterea cheltuielilor se datorează planificării unor investiții de aproape un milion de lei pentru anul în curs. Salariu directorului Urbana, Mircea Ovidiu, a fost stabilit la finele anului trecut, în Adunarea generală a acționarilor, formată din consilierii locali, la 6.900 de lei. Cei trei membrii ai Consiliului de Administrație (Liviu Amariei, Gheorghe Suditu și Ana Puchianu) primesc pentru ședințele la care participă câte 770 de lei (valoare stabilită încă din mai anul trecut).

La Urbana, ca și la Tursib, a fost introdusă și o primă pentru cei din conducere, primă care poartă numele de "indemnizație variabilă" și care este echivalentul a cel mult trei indemnizații lunare fixe. Aceste prime pot fi acordate directorului și membrilor Consiliului de administrație în funcție de rezultatele obținute la finalul acestui an de către Urbana.

Cea mai mare societate

În condițiile falimentului Drumuri și Prestări Construcții, cea mai mare societate a Consiliului local Sibiu rămâne Tursib, pentru care bugetul pe anul în curs este estimat la venituri de peste 39 de milioane de lei. Cheltuielile, pe de altă parte, sunt estimate la 35,1 milioane de lei. Directorului societății de transport public, Dan Căprariu (foto dreapta), i-a fost stabilită o indemnizație lunară fixă de 13.700 de lei, lunar. Fiecare din cei trei membri ai Consiliului de administrație al Tursib (Mircea Ovidiu, Daniela Chialda și Jens Kielhorn) primesc, lunar, o indemnizație fixă de 1.800 de lei fiecare. "De asemenea, s-au bugetat cheltuieli privind componenta variabilă (primele în funcție de realizări - n.r.) atât pentru directorul general, cât și pentru membrii CA în sumă de 30.000 de lei", se arată în nota de fundamentare a bugetului Tursib pe anul 2018.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

770 roni sa stai la sedinta 15 minute?cei acolo sala de operatii pe creier sau consiliu local. 10 lei de 2 cafele e prea mult!bugetari nesimtiti
Raspunde

Mirelian Nagyfasz

Acum 4 ani

Gunoaiele astea, daca ar candida pentru un post in privat, nici ca maturatori nu i-ar lua cineva! Uie PSD si Uie statul roman!
Raspunde

Ionpetre

Acum 4 ani

Ce treaba are psd cu toti astia? Parca in sibiu sunt la putere astia de la pnl si fdgr?
Raspunde

interesant

Acum 4 ani

https://ro.linkedin.com/in/irom-alexandru-5b3391131
Raspunde

marius

Acum 4 ani

ce fain ! angajati la firme in subordinea primariei si membri in consiliile de administratie la alte firme din subordinea primariei .
Raspunde

luk

Acum 4 ani

O intrebare: Discutam sume brute sau nete?
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

11000 ron director la piete?????:) super. si 1 mil euro ptr piste skate, etc etc..bun baiat, cu pregatire:) nu e prost cine cere; propun ca la 2 ani sa dea concurs toti directorii ??? pentru reconfirmare pe post. sa iasa din amorteala si sa fie concurenta nu asa ..pe viata director fara teama ca pierzi postul
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Iti dai seama ca tov. director ramane cu banii in mana...nu-l costa nimic papa si transportul...totul e gratis ca de ....salariul e mic...2200 EUR netto!!!! e un salariu bun si inafara tarii....mai aduna si de la F.C. Hermannstadt....si de pe la altii...
Raspunde

Casa

Acum 4 ani

Corect, mandatul să fie de 4 ani cu criterii de performanță și cu răspunderea administratorilor co form Legii
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

de unde sa mai fie bani p[tr. curatat orasul !???
Raspunde

Romanul

Acum 4 ani

Birt, nu are ce sa caute la Piete, el nu are nici o treaba cu asa ceva,piatele din Sibiu arata grotesc. A avut noroc omul vreo catziva ani, acum gata sa se duca.
Raspunde

baba

Acum 4 ani

Pietele sunt praf! Colac peste pupaza respectivul Birt este si la footbal, banuiesc tot in calitate de expert. Sa inchiriezi nocturna pentru un meci de footbal cu 45000 de euro cand tu esti un parlit mi se pare din alta lume! Domnule Birt cand terminati cu prostiile si va apucati de treaba? Cautati finantari (fonduri europene) pentru modernizarea stadionului. la fel si cu pietele. Daca tot stati acolo si luati 10000 lei pe luna macar aduceti fonduri si faceti o hala agroalimentara la Cibin, sau macar acoperiti piata aia ca ne facem de ras. Uitati-va la Timisoara ca si solutie, ca se poate!!!
Raspunde

amuzant

Acum 4 ani

daca ma cunosc cu portarul de la primarie nu ma bagati si pe mine consilier. nu vreau salar. da vreau sa prezidez si eu o sedinta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus