Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ziua porților deschise la ISU, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România

Ziua porților deschise la ISU, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat activităţi dedicate aniversării Zilei Protecţiei Civile din România. 

Activităţile s-au desfășurat în zilele de 26 și 27 februarie, în mai multe licee din municipiul Sibiu, pe timpul cărora elevii au primit informații despre ce înseamnă meseria de pompier și traseul ce trebuie urmat pentru a face parte din echipele de salvatori, dar și despre posibilitatea celor cu vârste de peste 16 ani de a deveni voluntari în situații de urgență.

Pe parcursul activităților desfășurate în școli, pompierii au instruit atât cadrele didactice, cât și elevii despre modul de comportare pe timpul situațiilor de urgență și au organizat exerciții de evacuare în caz de incendiu. La unitățile de învățământ unde au avut loc lecții de informare, pompierii au desfăşurat și activităţi de cunoaştere a obiectivului, a căilor de acces şi evacuare, în scopul identificării celor mai bune concepţii de acţiune privind modul de intervenţie într-o situaţie reală.

isu sibiu în școli (1) isu sibiu în școli (4)

ISU Sibiu a organizat astăzi Ziua Porților Deschise la toate subunitățile de pompieri din județul Sibiu, dar și ceremonia de avansare în gradul următor a unui număr de patru cadre militare care s-au distins în activitatea desfășurată. În cadrul ceremonialului desfășurat la sediul ISU Sibiu, inspectorul șef , domnul colonel Laurențiu-Cosmin Balcu, a adresat mesaje de felicitare tuturor pompierilor pentru implicarea și devotamentul de care dau dovadă permanent în misiunile desfășurate în sprijinul cetățenilor.

isu sibiu (2) isu sibiu (1)

Ziua de 28 februarie este data la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus